Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Achtdaagse vliegreis naar West-Turkije

o.l.v. drs. Karin Braamhorst

De westkust van Turkije bevat een schat aan archeologische opgravingen. Deze reis voert langs absolute hoogtepunten als het wereldberoemde Ephesos en de kalkterrassen van Pamukkale, maar ook minder bekende pareltjes staan op ons programma. In Nyssa zien we prachtige antieke overblijfselen tussen de olijfgaarden en Alinda biedt schitterende vergezichten. De verhalen gaan over Lydiërs, Grieken en Romeinen. Onder meer de steenrijke koning Kroisos, de roemruchte Alexander de Grote en de apostel Paulus passeren de revue. 


PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen) 

dag 1, ma 04-10 Indirecte lijnvlucht Amsterdam-Izmir. Eén overnachting in Izmir. 

dag 2, di 05-10 Door het binnenland rijden we naar Sardes, de legendarische hoofdstad van de steenrijke Kroisos, de koning van de Lydiërs. Hier is de Griekse tempel van Artemis te bewonderen, fraai gelegen midden in de natuur. Ook bekijken we de resten van de synagoge en van het Romeinse gymnasium, een groots aangelegd complex, dat deels gereconstrueerd is. Vandaag of morgen bezoeken we in Pamukkale de antieke stad Hiërapolis, befaamd om de thermen. Tegen het vallen van de avond werpen we een blik op de beroemde kalkterrassen. Twee overnachtingen bij Pamukkale.

dag 3, wo 06-10 De uitgestrekte opgravingen van Aphrodisias herbergen intact gebleven Romeinse beelden en bouwwerken. We vinden er de zeer goed bewaarde resten van de monumentale poort, het theater en de tempel van Aphrodite. Van de antieke stad weten we relatief veel door teksten die er gevonden zijn. De opgraving is lieflijk en het is er zelden druk. Ook de plaatselijke musea zijn zeer de moeite waard. 

dag 4, do 07-10 Onderweg naar Bodrum bezoeken we twee prachtige archeologische opgravingen: Nyssa en Alinda. Nyssa werd gesticht door Peloponnesiërs en bleef ook na zijn bloeiperiode van de eerste eeuw vóór Christus tot de derde eeuw na Christus een belangrijke Griekse gemeenschap. De geschiedenis van Alinda is nauw verbonden met Alexander de Grote. Via een landschappelijk fraaie route bereiken we ons hotel in Bodrum, waar we twee nachten verblijven. 

dag 5, vr 08-10 Een ontspannen dag in Bodrum, het antieke Halikarnassos, de geboorteplaats van Herodotos. ’s Ochtends bekijken we het museum voor onderwaterarcheologie en de schaarse resten van het vermaarde mausoleum, een van de zeven antieke wereldwonderen. De middag is vrij. 

dag 6, za 09-10 Op onze rit noordwaarts houden we halt bij Euromos, waar tussen de olijfgaarden de tempel van Zeus is te ontdekken. Vervolgens voert de route langs de megalomane orakeltempel van Didyma, het theater van Milete en de hellenistische stad Priëne. De laatste twee nachten brengen we door in Kusadasi. 

dag 7, zo 10-10 We wandelen rond over de opgravingen van Ephesos, een uitmuntend bewaard gebleven Romeinse stad. Zo zien we onder meer de fraai gerestaureerde bibliotheek van Celsus en de toegangspoort naar het antieke marktplein. In Selçuk staan de Isa Bey-moskee, de Sint-Jansbasiliek en het onlangs gerestaureerde museum met vondsten uit Ephesos op ons programma. 

dag 8, ma 11-10 Het archeologisch museum van Izmir vormt het sluitstuk van deze reis. Na de lunch transfer naar de luchthaven en indirecte lijnvlucht naar Amsterdam. 


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 4 t/m 11 oktober 2021
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Overige maaltijden, fooien, verzekeringen, vliegbelasting à € 7,85 p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p. en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 265,-
  • De reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers; het maximum bedraagt 25. 
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf, kledingvoorschriften, gezondheid, grensdocumenten en valuta vindt u via de link.

Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1750,00
Karin Braamhorst
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
None
maandag 04 oktober 2021 t/m maandag 11 oktober 2021
Karin Braamhorst

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!