Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Academiereis Palermo

Reis mee naar de Siciliaanse smeltkroes

Na de succesvolle academiereizen van de afgelopen jaren, is Palermo de bestemming van de academiereis 2024. Deze hoofdstad van het eiland Sicilië is door de eeuwen heen een steeds grotere smeltkroes geworden. Wie goed kijkt, ziet in het straatbeeld elementen van de vele culturen en stijlen terug: van oude Griekse monumenten tot art deco en fascistische architectuur. We zien Arabische invloeden en een paleis van de Noormannen, maar ook de eigen Siciliaanse Barok. Uiteraard slaan we de rijke literaire traditie niet over, van de verhalen van Pirandello tot en met Tomasi di Lampedusa en zijn Tijgerkat. Tijdens lezingen en excursies verkennen we de stad en de omgeving in al hun facetten en ontdek je hoogtepunten uit vele tijden en culturen.

PROGRAMMA Onder voorbehoud van wijzigingen

dag 1 Net na het middaguur vliegen we met een indirecte vlucht vanaf Amsterdam naar Palermo, waar we de gehele reis zullen verblijven. Ons hotel ligt in de oude binnenstad. We genieten van een welkomstdiner in een lokaal restaurant.

dag 2 Vandaag staat een uitgebreide stadswandeling op het programma. De San Giovanni degli Eremiti en het Palazzo dei Normanni herinneren aan de tijd van de Normandische overheersing. In het paleis nemen we een kijkje in de twaalfde-eeuwse hofkapel, de Capella Palatina, met schitterende mozaïekkunst. In de omgeving zien we ook de Porta Nuova met haar sierlijke loggia en de kathedraal van Palermo. Bij deze laatste proberen we de verschillende bouwstijlen te herkennen waaruit kathedraal in opgebouwd. Via de Quattro Canti en de Fontein van de Schaamte bereiken we het Palazzo Abatellis, waarin nu een museum is gevestigd. Hier zijn enkele collecties te zien die werden samengebracht op het moment dat in 1866 diverse religieuze orden werden opgeheven. Een van de hoogtepunten is het fresco ‘De triomf van de dood’ uit ca. 1446.

dag 3 We beginnen in het Archeologisch Museum Antonino Salinas. Hier is een mooie verzameling oudheidkundige vondsten te zien uit de tijd dat het eiland overheerst werd door de Carthagers en de Grieken. Een tweede stadswandeling leidt ons vervolgens langs enkele fraaie kerken en theaters, waaronder het Teatro Politeama en het Teatro Massimo. Het Oratorio del Rosario di Santa Cita is een barokke kapel met prachtig stucco-werk van Giacomo Serpotta. De panelen verbeelden de vijftien geheimen van de rozenkrans.

dag 4 Een dagexcursie naar de westelijke punt van het eiland. Eerst brengen we een uitgebreid bezoek aan de tempel en het theater van de oude Hellenistische stad Segesta, hoog ingebed in het ruige landschap. Vervolgens rijden we door naar het kuststadje Trapani. Tijdens een wandelingen ontdekken we hier diverse prachtige art-decogevels. De kabelbaan brengt ons naar het hooggelegen, middeleeuwse dorpje Erice, waar we door de oude straatjes kunnen slenteren en kunnen genieten van het spectaculair uitzicht .

dag 5 Hoog boven Palermo ligt Monreale met de befaamde Dom, een hoogtepunt van mozaïekkunst. Ook de kloostertuin is prachtig om te zien. Voor de lunch gaan we richting het kustplaatsje Cefalù. De naam betekent ‘hoed’, naar de opvallende rots waarnaast het stadje is gebouwd. Op de terugweg naar Palermo stoppen we nog in Bagheria, waar we een kijkje nemen bij de Villa Palagonia. De achttiende-eeuwse villa toont juist haar schoonheid in het verval. We eindigen de reis met een gezamenlijk afscheidsdiner.

dag 6 Transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht van Palermo naar Rotterdam.

REISGEGEVENS

Reissom: n.t.b.

Reisdata: oktober 2024

Meer informatie?

Meer informatie over deze reis en reisvoorwaarden vindt u op de website van Labrys Reizen of bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1895,00
Clock icon Duur: 0 uur
None Meerdere Docenten
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Sicilië
dinsdag 31 december 2024
Meerdere Docenten

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!