Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Jan van Eyck

Prachttentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten in Gent

Wereldwijd zijn van Jan van Eyck slechts twintig werken bewaard gebleven. De helft daarvan reist volgend jaar naar Gent voor de tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie in het Museum voor Schone Kunsten (te zien van 1 februari t/m 30 april 2020). De Vlaamse meester tilde begin vijftiende eeuw met zijn weergaloze techniek, wetenschappelijke kennis en ongeëvenaarde observatievermogen de olieverfschilderkunst tot ongekende hoogten.

Centraal in de tentoonstelling staat de onlangs gerestaureerde De aanbidding van het Lam Gods. Het altaarstuk wordt voor het eerst in de geschiedenis samen gebracht met andere meesterwerken van Van Eyck en zijn een bezoek aan Gent meer dan waard!

Lezing, verdiepend college, korte collegereeks en reis

De inleidende tentoonstellingslezing is in handen van kunsthistoricus Aldwin Kroeze, de ideale voorbereiding op uw bezoek aan de tentoonstelling in Gent. Daarnaast geven we in het voorjaar op liefst 20 locaties door het hele land een verdiepende lezing over Van Eycks werkwijze en bijzondere oeuvre.

Wilt u meer weten over Van Eyck en zijn middeleeuwse tijdgenoten? Kunsthistoricus Martijn Pieters heeft een driedelige collegereeks samengesteld over de schilderkunst van de Vlaamse Primitieven. Of volg het spoor van de Vlaamse Primitieven naar de steden Gent en Brugge (VOLGEBOEKT!). Martijn Pieters is uw gids van 1 t/m 5 april 2020.

Bekijk alle Van Eyck activiteiten hieronder:

MEER AANBOD
David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!