Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Rondleiding door Aldwin Kroeze in Museum Meermanno

Het boek van binnen.

Museum Meermanno viert het Jaar van het boek met tentoonstelling Het boek van binnen. Een ode aan de makers van het boek door de eeuwen heen. De tentoonstelling toont in vogelvlucht de ontwikkeling van het boek: van kleitablet en middeleeuws handschrift tot interactief e-book en 3d-geprinte boekband. De makers van het boek staat hierbij centraal. Zo zien we de middeleeuwse schrijver die in de marge aantekeningen achterlaat voor zijn collega’s, de vroegste drukkers die worstelen met de mogelijkheden van de drukpers en letterontwerpers die streven naar de best leesbare letter. Duizendpoot Aldwin Kroeze leidt u graag rond op deze tentoonstelling.

Naast een schat aan bijzondere boeken zijn een model van een achttiende-eeuwse houten drukpers te zien, opengewerkte modellen van middeleeuwse boekbanden, handgeschilderde miniaturen in middeleeuwse handschriften en houtsneden en gravures. De bezoeker ziet ook de materialen en gereedschappen waarmee de boekenmakers werken. Wat is het verschil tussen een vel papier en een vel perkament? Hoe is het om met een ganzenveer te schrijven? Waarom moeten de letters in spiegelbeeld worden gezet om te kunnen drukken?

Een mooi voorproefje voor een korte collegereeks deze zomer over Hoogtepunten uit de geschiedenis van het geïllustreerde boek die eveneens door Aldwin Kroeze wordt gedoceerd.

Het boek van binnen. Een ode aan de makers van het boek door de eeuwen heen | 20 februari t/m 29 mei | Museum Meermanno Den Haag


Excl. entree tot museum. Korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!