Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing en luitmuziek door Willem Mook

Prachtig verhaal over oude luitmuziek door professioneel luitspeler.

Benieuwd naar hoe de Gouden Eeuw klonk? Willem Mook kan prachtig vertellen over oude luitmuziek en als professioneel luitspeler kan hij die bovendien live ten gehore brengen. In zijn lezing staan twee zeventiende-eeuwse luitspelers en componisten centraal: Nicolaes Vallet en Constantijn Huygens. De een Frans Hugenoot die in Amsterdam een bestaan opbouwde als luitist, componist en muziek- en dansschoolhouder. De ander een invloedrijk diplomaat met internationale connecties, die hij gebruikte om zich te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van muziek en poëzie. Beiden schreven ongelooflijk diverse composities voor luit. Kom luisteren hoe schitterend die klinken.

Engelse ballads
De luitmuziek van Vallet en Huygens brengt de zeventiende eeuw tot leven. Vallet bracht vier prachtig gegraveerde boeken uit met een groot aantal composities geënt op muziek van Franse origine, Hollandse wijsjes, Engelse ballads en Spaanse dansen. Zelfs Ierse, Schotse en Poolse melodieën vinden een plek in Vallet’s Secretum musarum. Huygens’ Pathodia sacra et profana bevat emotievolle geestelijke en wereldlijke liederen. Omdat Huygens’ composities grotendeels verloren zijn gegaan, voert Willem Mook muziekfragmenten van tijdgenoten en bevriende musici uit.

Over de docent
Willem Mook studeerde luit en muziekwetenschap. Hij heeft een lange staat van dienst als uitvoerend musicus en luitleraar en is een enthousiast onderzoeker van muziek uit de periode 1400-1650. Hij is lid van de internationale ensembles Quadrivium en Voix&Cordes en vormt verder succesvolle duo’s met tenor Harry van Berne en voordrachtskunstenaar Peter Adema. In 2006 verscheen Mooks succesvolle cd Proba me Deus met werken van Constantijn Huygens en tijdgenoten. In 2013 bracht hij Resveillez vous uit met psalmen en luitmuziek van Nicolaes Vallet.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 27,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!