Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Pieter de Hooch in Museum Prinsenhof

Meester van de doorkijkjes terug in Delft

Pieter de Hooch, Zelfportret (detail), circa 1648-1649 © Rijksmuseum, Amsterdam Info icon
Pieter de Hooch De moeder, 1661 – 1663 © Staatliche Museen zu Berlin, Gemäldegalerie Info icon

Pieter de Hooch (1629 – na 1684), meester in het schilderen van doorkijkjes van het dagelijkse leven, is een van de grootste kunstenaars van de Nederlandse Gouden Eeuw. Tussen 1652 en 1661 werkte De Hooch in Delft en maakte toen zijn allermooiste werk. Museum Prinsenhof in Delft wijdt vanaf 11 oktober een tentoonstelling aan deze periode. Hiermee treedt De Hooch eindelijk uit de schaduw van Vermeer!

In de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer zijn 30 topstukken van Pieter de Hooch te zien. Vele zijn voor het eerst in Nederland te zien. Kunsthistorica Patricia Huisman verzorgt hierbij de inleidende lezing. Daarnaast staan er in het kader van de tentoonstelling wandelingen door Delft op het programma. Kunsthistorica Verena Bakhuizen neemt u mee op pad door de Gouden Eeuw van Vermeer, Jan Steen en Delfts Blauw.

Op zaterdagavond 2 november 2019 opende Museum Prinsenhof exclusief voor Vrije Academie-klanten haar deuren. In kleine groepen konden de geïnteresseerden, na een inleidende lezing, de prachtige schilderijen van De Hooch bekijken. Op zaal vertelden Vrije Academie-docenten over hun favoriete topstuk.

Bekijk alle activiteiten over Pieter de Hooch in Delft hieronder:

 • Lezing Pieter de Hooch in Museum Prinsenhof

  Het beeldschone Delftse werk van Pieter de Hooch is nu te zien in Museum Prinsenhof te Delft.
  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Wandeling Gouden Eeuw in Delft

  Leven in de Gouden Eeuw
  • € 25,00
  • vanaf 23 aug
  Bekijk meer
MEER AANBOD