Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Zesdaagse touringcarreis Canterbury

Een boeiende academiereis vol kunst en literatuur!

Hoewel Canterbury slechts een kleine stad is, geniet het wereldwijde faam sinds Geoffrey Chaucer in de veertiende eeuw zijn meesterwerk The Canterbury Tales schreef. Wij gebruiken deze universiteitsstad als uitvalsbasis voor een nieuwe Academiereis, waarin kunst en literatuur centraal staan.

Tijdens lezingen en excursies verkennen we de stad en de omgeving in al hun facetten. We besteden natuurlijk ruim aandacht aan Chaucer's magnum opus, de kathedraal en aartsbisschop Thomas Becket, maar gaan ook in op de Romantiek, de Verlichting en de moderne tijd. Daarbij komen poëzie, schilderkunst en tuinen aan bod. Tijdens een excursie naar het schiereiland Isle of Thanet flaneren we langs de kust die Turner inspireerde tot enkele van zijn beroemdste werken en duiken we in de Victoriaanse wooncultuur in het Dickens House Museum. Op de kliffen bij Dover verdiepen we ons in King Lear, en in de tuinen van Goodnestone wandelen we in de voetstappen van Jane Austen. Laat u meevoeren in de wereld van de Engelse kunst en literatuur door onze bevlogen docenten!

PROGRAMMA

dag 1, di 29-08 Vertrek per touringcar vanuit Nederland naar Calais, waar we de boot naar Engeland nemen. Onderweg lezen we alvast stukjes uit Shakespeare’s King Lear, waarin de beroemde krijtrotsen van Dover een belangrijke rol spelen. Na aankomst in Dover nemen we ook zelf een kijkje bij wat nu de Shakespeare Cliff heet. Aansluitend door naar Canterbury en gezamenlijk diner.

dag 2, wo 30-08 De ochtend wordt gebruikt voor de eerste colleges. Liesje Schreuders vertelt natuurlijk uitgebreid over The Canterbury Tales en de historische context waarin het verhaal zich afspeelt. Aldwin Kroeze richt zich op de Romantiek en Victoriaans Engeland. Na de lunch maken we onder leiding van lokale gidsen een uitgebreide stadswandeling, waarbij de geschiedenis van Canterbury vanaf de Romeinse tijd tot heden aan bod komt.

dag 3, do 31-08 De colleges van vandaag richten zich op de beroemde kathedraal. Frederike Upmeijer neemt ons mee naar de tijd van Thomas Becket, waarna Liesje Thomas Eliot (Murder in the Cathedral), het modernisme en poëzie aan bod laat komen. Daarna volgt een intensief bezoek aan de Canterbury Cathedral, waar alle verhalen van afgelopen twee dagen bij elkaar komen.

dag 4, vr 01-09 Met de touringcar reizen we naar het schiereiland Isle of Thanet, de meest noordoostelijke punt van het graafschap Kent. Onderweg lezen we de romantische poezië en vergelijken we de kunst van Turner en Constable, twee van de grote Engelse landschapsschilders. In Margate bezoeken we vervolgens het Turner Contemporary Museum, in Broadstairs het Dickens House Museum.

dag 5, za 02-09 Na een college van Aldwin over het Engeland van de Verlichting richten we ons op de vermaarde Engelse landschapsarchitectuur. Hiervoor gaan we naar Goodnestone Park Gardens, waar Jane Austen ook zo graag haar broer Edward bezocht. We genieten hier van een lunch en krijgen een rondleiding door de tuinen. Terug in Canterbury volgt een laatste college van Frederike over moderne kunst vanaf Turner tot nu. We sluiten het programma in Canterbury af met een gezamenlijk diner.

dag 6, zo 03-09 Terugrit naar Nederland via Dover en Calais.

REISGEGEVENS

  • 6-daagse touringcarreis: garant vertrek
  • Data: 29 augustus t/m 3 september 2023
  • Reissom vanaf 2 juli 2023: € 1595,-
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 345,-
  • NB De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.
  • Inclusief: vervoer per comfortabele touringcar, logies met ontbijt, bootovertochten, 2 diners, 3 lunches, reisleiding en colleges door Liesje Schreuders, Aldwin Kroeze en Frederike Upmeijer, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie
  • Exclusief overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking
  • Minimum aantal deelnemers 30 / maximum: 50.
  • Op deze academiereis zullen Aldwin Kroeze, Liesje Schreuders en Frederike Upmeijer u overladen met hun kennis en enthousiasme.
  • Meer informatie over deze reis vindt u via deze link. Of bel met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Zin in een inspirerend college voorafgaand aan deze reis? Schrijf je nu in voor de verdiepende lezing door Liesje Schreuders over The Canterbury Tales van Chaucer.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1595,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!