Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Wandeling Moderne architectuur in Amsterdam Noord

Speciaal ter viering van de opening van de Noord/Zuidlijn!

Eind juli 2018 is het eindelijk zo ver: de opening van de Noord/Zuidlijn. Speciaal voor deze gelegenheid neemt docent Iris London u mee door Noord, het ‘vergeten’ stadsdeel van Amsterdam. In korte tijd heeft de ontwikkeling van Amsterdam Noord een enorme vlucht genomen en behoren de IJ-oevers inmiddels tot een toeristische attractie. Wat voor impact heeft de nieuwe metrolijn nu op Noord? Iris London neemt u mee voorbij de IJ oevers en laat u kennis maken met dit noordelijke Amsterdamse stadsdeel.

Met de komst van de IJtunnel in de jaren zestig van de twintigste eeuw werden ruime galerijflats ten midden van het groen gebouwd. Het Plan van Gool, vernoemd naar de architect, was vernieuwend ten opzichte van de tuindorpen omdat het credo ‘licht, lucht en ruimte’ werd toegepast. Deze strakke flats werden met elkaar verbonden door luchtbruggen om zo de sociale functie van de galerij te benadrukken.
Door de Noord/Zuidlijn komt ook het noordelijke puntje van Amsterdam een stuk dichterbij de stad te liggen. Sjoerd Soeters ontwierp het stedenbouwkundig plan voor dit nieuwe Centrum Amsterdam Noord (CAN). Tijdens deze wandeling ziet u hoe de galerijflats uit de jaren zestig opnieuw onderdeel zijn van een buurt die door de Noord/Zuidlijn aan het transformeren is. Welke plannen hieraan ten grondslag lagen, wordt duidelijk wanneer u de splinternieuwe metrolijn neemt naar Station Noord, ver voorbij de IJ-oevers.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!