Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Wandeling Historisch Sittard

Religieuze monumenten in de historische binnenstad

Tijdens deze stadswandeling onder leiding van docent Luc Laudy bezoekt u de religieuze monumenten in de historische binnenstad van Sittard. Aan bod komen onder andere de Grote of St.Petruskerk, (14de eeuw), het woonhuis van de deken van het Kapittel, het voormalige Ursulinenklooster (1848), de Basiliek OLV v.h.Heilig Hart (1875), het Mariapark (1891), de kruisgang van het Dominicanenklooster (1652), de St. Michaelkerk (1661), de Ursulinenhof/stadstuin, het voormalige fort Sanderbout (1565) en het voormalige Protestantse kerkje (1684). Deze monumenten geven een goed beeld van de architectuur uit respectievelijk de gotiek, de renaissance, barok, de neogotiek en andere neostijlen uit de negentiende eeuw. Tijdens de wandeling voelt u het historische verleden van Sittard.

Sittard behoort tot de oudste steden van Nederland en kent een roemrijk verleden. De binnenstad is sinds 1972 beschermd stadsgezicht. Wist u dat de Duitse renaissance schilder Albrecht Dürer op 30 juli 1520 Sittard heeft bezocht? In zijn reisdagboek schrijft hij daar over: “ein Feins Städtlein", (een mooi stadje). Weliswaar kort, maar veelzeggend. Het had hoogstwaarschijnlijk alles te maken met het feit dat Sittard (als meest westelijk gelegen vestingstad van het hertogdom Gulik) een degelijke omwalling met grachten had die voor het grootste gedeelte nog in tact is. In 2021 werd Sittard door de ANWB genomineerd voor de titel ‘Mooiste vestingstad in Nederland’.

Schrijf u in en ontdek tijdens de wandeling Sittard in al haar aspecten: haar (ontstaans-)geschiedenis, prachtige gebouwen en bijzondere verhalen, de kerken en kloosters, de vestingwerken waarover Dürer schreef, de stadstuinen en nog veel meer!

  • Maximum van 20 deelnemers.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 27,50
Clock icon Duur: 2,5 uur
Luc Laudy
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Sittard
vrijdag 29 juli 2022
13:30 tot 16:00
Luc Laudy
Sittard
donderdag 25 augustus 2022
13:30 tot 16:00
Luc Laudy
Sittard
zaterdag 10 september 2022
13:30 tot 16:00
Luc Laudy

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!