Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Filosofie in 1 dag!

In één dag filosoof worden?

Tijdens de studiedag leert u de belangrijkste filosofische ideeën en u ontdekt de praktische bruikbaarheid ervan voor uw eigen dagelijks leven. Aan de hand van de geschiedenis van de filosofie laat filosofe Fréderique Petit zien waarin de grote denkers bedreven zijn. Aristoteles, Kant en Wittgenstein bijvoorbeeld, blonken uit in een aantal vaardigheden: lezen, nadenken en overtuigen. Vanuit de geschiedenis van de filosofie krijgt u prachtige voorbeelden gepresenteerd die de kracht van de grote filosofen inzichtelijk maken. Incl. digitale hand-out

In het eerste dagdeel worden invloedrijke filosofen en ideeën in vogelvlucht behandeld en op een begrijpelijke manier gepresenteerd. In het tweede dagdeel krijgt u de denktechnieken aangereikt waar een filosoof gebruik van maakt. U leert door filosofische technieken uw standpunt te bepalen. Door de retorische vaardigheden van filosofen te belichten, leert u een standpunt overtuigend over te brengen. Door de verworven kennis en vaardigheden kunt u zich na 1 dag met recht filosoof noemen!


Excl. koffie, thee & lunch

Praktische informatie

Shopping cart icon € 69,00
Clock icon Duur: 5,8 uur
Frederique Petit
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
vrijdag 26 juli
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Arnhem
vrijdag 26 april
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Amsterdam
woensdag 17 juli
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Eindhoven
zaterdag 25 mei
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Utrecht
vrijdag 17 mei
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Gouda
vrijdag 24 mei
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Amsterdam
donderdag 25 april
10:30 tot 16:15
Frederique Petit

Uitgelicht

 • College Japanse filosofie

  De Kyoto-school die opkwam gedurende de twintigste eeuw is een serieuze academische discipline op zich geworden die de elementen van shinto, boeddhisme en zen incorporeert in een filosofische traditie. Gedurende dit college zal filosofie docent Frederique Petit de basale uitgangspunten uitleggen en neemt u mee naar de historische achtergronden van het Japanse denken. U maakt kennis met de meest fundamentele bijdragen voor de hedendaagse filosofische levenspraktijk en enkele praktische filosofische oefeningen.

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Studiedag Praktische psychologie

  Welke klassieke experimenten zijn inmiddels achterhaald? Hoe betrouwbaar is een persoonlijkheidstest? Ook verkent u het Nederlandse therapielandschap dat uit meer dan 200 verschillende therapievormen bestaat. Waar kunnen we heen met onze vliegangst, opvoedvragen of burn-out? Aan het eind van de dag wordt duidelijk hoe u de opgedane kennis kunt toepassen in uw leven en dat van de mensen om u heen. Bereid u voor op een veelomvattende kennismaking met de psychologie als wetenschap en als spiegel voor ons eigen gedrag. Deze studiedag loopt vooruit op de collegereeks Psychologie in de praktijk, maar is ook los te volgen. Kijk of tijd en plaats in uw agenda passen! Excl. koffie/thee & lunch, incl. digitale hand-out

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Collegereeks Vrouwelijke Filosofen

  Docent-filosoof Fréderique Petit gaat in tien hoorcolleges dieper in op het gedachtegoed van de belangrijkste vrouwelijke filosofen uit de westerse geschiedenis. U hoort over hun leven, hun werk en over de reikwijdte van hun gedachten.

  • € 243,00
  Bekijk meer
 • Collegereeks Oosterse Filosofie

  In deze reeks worden de ontwikkelingen in de drie belangrijkste stromingen binnen de oosterse filosofie uiteengezet. Zo leert u dat het Chinese taoïsme begint met een ‘handleiding voor de keizer’ en dat Boeddha zijn leerlingen de ‘vier edele waarheden’ onderwees. Daarnaast maakt u kennis met de opvattingen van een aantal oosterse denkers in de polder, zoals Ton Lathouwers en Han de Wit. Tot slot zal drs. Jan Flameling de overeenkomsten en verschillen schetsen tussen oosterse en hedendaagse westerse filosofen. Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens eengeprint exemplaar bestellen à € 10,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NB: De najaarskorting van €10 is van toepassing op colleges die van start gaan in 2015. (Vijf hoorcolleges)

  • € 169,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.