Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Rondleiding Beeldentuin Kasteel Nijenhuis

Metershoge blikvangers onder de loep.

Metershoge beelden, siertuinen, gazons en een boomrijk park vormen samen de bijzondere beeldentuin van Kasteel Nijenhuis. De beeldentuin, op het prachtig bewaard gebleven havezaat in Overijssel, biedt een boeiende doorsnede van de moderne beeldhouwkunst uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Kunsthistorica Inge Raadgever neemt u mee op een ontdekkingstocht door de prachtige tuin. Tijdens de rondleiding wordt de veelzijdige collectie onder de loep genomen en maakt u kennis met alle blikvangers.

Op de 4,5 hectare siertuin, grasvelden en bosgebied worden ruim negentig beelden van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland tentoongesteld. De beelden zijn afkomstig uit de collecties van Museum de Fundatie, Beelden aan Zee en de Provincie Overijssel. Te zien zijn beelden van bekende buitenlandse namen zoals Kenneth Armitage, Mario Negri, Eugène Dodeigne en de Zhou Brothers. Uiteraard mag ook de Nederlandse beeldhouwkunst niet ontbreken. U ziet tijdens de rondleiding het werk van Ronald A. Westerhuis, Charlotte van Pallandt, Karel Appel, Frodo Bolhuis en velen anderen. Vanzelfsprekend komt ook de nieuwkomer in de tuin, Mikkel (2017) van Tom Claassen, aan bod!

Kortom, de beeldentuin van Kasteel Nijenhuis in Heino is een plaatje. Schrijf u nu snel in voor de rondleiding door Inge Raadgever.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Inge Raadgever
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Heino
zaterdag 25 mei
11:00 tot 13:00
Inge Raadgever
Heino
zaterdag 01 juni
11:00 tot 13:00
Inge Raadgever

Uitgelicht

 • Lezing The Power of Pictures

  Naast een lezing bij de tentoonstelling organiseren we met Aldwin Kroeze een korte collegereeks om de revolutionaire periode uitgebreid te bespreken. Hier vindt u meer informatie over deze collegereeks. The Power of Pictures  | 27 juli tot en met 27 november | Joods Historisch Museum,  Amsterdam Excl. entree tot museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Vierdaagse reis naar Biënnale van Venetië

  Ervaren Biënnalebezoekers weten precies wat hun te wachten staat: vier dagen barstensvol internationale hedendaagse kunst geduid door een gedreven kunsthistoricus. Bent u nooit eerder op de Biënnale geweest? Ga dan met ons mee! DAGPROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen) Dag 1Directe lijnvlucht naar Venetië en transfer per boot naar ons hotel. In de middag staat een stadswandeling op het programma door het pittoreske oude straten en steegjes van de stad. Mogelijk zien we hier en daar al verschillende kunstuitingen van de Biënnale. Dag 2 Vandaag bezoeken we de Giardini del Castello, sinds de eerste editie het hoofdterrein van de Biënnale. We beginnen met het centrale paviljoen met de presentatie van Christine Macel. In de Giardini vinden we ook verschillende landenpaviljoens, waaronder het Nederlandse Rietveldpaviljoen. Dit jaar zal Nederland vertegenwoordigd zijn met de presentatie ‘Cinema Olanda’ van beeldend kunstenares Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter. We bezoeken verder een selectie uit de overige paviljoens. Dag 3In de ochtend gaan we naar een ander belangrijk terrein van de Biënnale: het Arsenaal, het voormalige wapenmagazijn uit de elfde eeuw. De enorme dokken en utiliteitsgebouwen tonen het verleden van de stad als zeemacht, maar bieden tegelijkertijd ook een fantastisch decor voor de Biënnale. Hier wordt de thematentoonstelling van Macel voortgezet, en zijn opnieuw bijdragen van verschillende landen te zien. De middag is ter vrije besteding, voor bijvoorbeeld een bezoek aan het Peggy Guggenheim museum of het Palazzo Grassi en de Punta della Dogana, waar de indrukwekkende collectie van de Franse verzamelaar François Pinault is te bezichtigen. Dag 4Deze laatste ochtend ruimen we tijd in voor een van de speciale tentoonstellingen die in de stad te zien zijn in het kader van de Biënnale. Mogelijk bezoeken we het Palazzo Fortuny, waar de afgelopen jaren steeds meer interessante tentoonstellingen te zien zijn. In de middag per boot naar de luchthaven voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam. InbegrepenLijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, ov-kaart voor 72 uur, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, reisleiding, entrees. Niet inbegrepenLunches en diners, fooien, verzekeringen, entrees, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.Toeslag eenpersoonskamer* € 255,- Minimum aantal deelnemers* 15 deelnemers Maximum aantal deelnemers* 25 deelnemers Meer informatie? Meer informatie over deze reis vindt u op:https://labrysreizen.nl/reizen/va-venetie-junhttps://labrysreizen.nl/reizen/va-venetie-aug Bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110.

  • € 995,00
  Bekijk meer
 • Workshop Schetsen als Seurat

  Na een lezing over het leven en werk van Seurat door Vrije Academie docent Aldwin Kroeze en een wandeling over de tentoonstelling gaat u zelf aan de slag! Geen puntjes schilderen maar juist bezig zijn met wat daar aan vooraf ging: schetsen, zowel in kleur als in zwart/wit. Dagprogramma11:00-12:00 Start programma met Lezing van Aldwin over Seurat12:00-12:30 Met Aldwin Kroeze en Ingrid Jansen de tentoonstelling bezoeken12:30-13:00 Lunch op eigen gelegenheid13:00-13:30 Uitleg workshop gedeelte13:30-16:00 Tekenworkshop in de tuin van het Kroller Muller16:00-17:00 Museum is nog geopend, evt. bezoek op eigen gelegenheid "Op dit moment is de eerste tentoonstelling over Seurat ooit in Nederland te zien. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo brengt nu de Fransman in een expositie van 23 schilderijen en 24 tekeningen en doet dat uitstekend! De combinatie Seurat/ Kröller Müller snijdt hout."(bron: De Volkskrant 22 mei '14. Beoordeling: 5 sterren) (Incl. tekengerei; Excl. entree tot het park en het museum (gratis met Museumkaart), lunch, koffie en thee)

  • € 75,00
  Bekijk meer
 • College Jeroen Bosch

  Probeer het u eens voor te stellen. Het jaar 1516. U woont in Den Bosch en gaat met Maria-Hemelvaart naar de St. Jans-kathedraal. Het is feest. Alle altaarstukken zijn geopend. De kleurenpracht en het fonkelende bladgoud schitteren u tegemoet. Links van het hoofdaltaar hangt een werk van de plaatselijke schilder. U herkent het Brabantse landschap. Er lijkt niets mis te zijn met dit feeërieke tafereel, tot uw oog valt op het hert dat wordt uiteengereten en een beer die grommend klauwt naar de honing in een boom. En is dat een distel of een pompoen? Vliegt daar een monnik op de rug van een vis? Vijf eeuwen later heeft de wereld nog maar weinig geheimen voor ons, maar staan we nog steeds paf van Bosch' taferelen. Hoe heeft hij dergelijke werelden kunnen bedenken? En hoe is het mogelijk dat die fantasiebeelden zo geloofwaardig overkomen? Om de grootste Nederlandse kunstenaar van de vijftiende eeuw te doorgronden, focust deze collegemiddag op de kleinste details. Vooral het Hooiwagen drieluik wordt onder de loep genomen. Prijs exclusief entree bij lezing in een museum. Korting op entree met Museumkaart. Tijdens de tentoonstelling geldt er een toeslag van €10,- bovenop de regulier geldende toegangsprijs van Het Noordbrabants Museum. Het Noordbrabants Museum raadt dringend aan van te voren online een time slot (het eerste volle uur na de lezing) en ticket te kopen. Bijvoorbeeld: u heeft de lezing van 11.00-12.00 uur, u koopt een ticket voor time slot van 12.00-13.00. Het time slot is het uur waarbinnen u de tentoonstelling kunt betreden; eenmaal binnen kunt u zo lang in het museum blijven als u wilt. De tentoonstelling en het museum zijn te bezoeken tot 19:00 uur. Hier klikken voor tickets.  NB: Mochten tickets voor het desbetreffende tijdslot reeds zijn uitverkocht, dan kunt u op vertoon van uw -Vrije Academie bewijs van deelname- een ticket kopen bij de helpdesk in het Koetshuis (bij hoofdentree Het Noordbrabants Museum).   Ter informatie: Een college bestaat uit twee lezingen van 1 uur met daartussen een pauze van een half uur. Meer over het Bosch 500 jaar? Schrijf u nu ook in voor de Stadswandeling in Den Bosch, de Lezing Hoe heurde het in de vijftiende eeuw en de Lezing Visioenen van Bosch. Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu ook de gelijknamige catalogus Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie bij de Vrije Academie. Indien u de het college én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree bij college in Noordbrabants Museum. Korting met museumkaart

  • € 32,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.