Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Rondleiding Alle Rembrandts

Loop Rembrandts leven binnen!

Tweeëntwintig schilderijen, zestig tekeningen en driehonderd prenten: nooit eerder pakte het Rijksmuseum uit met een tentoonstelling van alle Rembrandts uit de collectie. Samen geven ze een weergaloos beeld van de schilder wiens 350ste sterfdag in 2019 uitgebreid wordt herdacht. Zijn indringende zelfportretten, intieme tekeningen, zijn rake weergave van emoties en zijn verbeelding van alledaagse taferelen bewijzen dat Rembrandt nog altijd tot de allergrootste kunstenaars behoort. Kunsthistorica Anna Lawrence leidt u met plezier rond op de tentoonstelling en vertelt u alles over het leven en werk van de grote meester.

Alle Rembrandts | 15 februari - 10 juni | Rijksmuseum Amsterdam

De rondleiding bij Alle Rembrandts is een van de activiteiten die de Vrije Academie in dit Rembrandtjaar organiseert. Kijkt u op deze pagina voor het volledige programma.

LET OP: Voor een bezoek aan de tentoonstelling Alle Rembrandts is het noodzakelijk om te reserveren, ook als u in het bezit bent van een Museumkaart (Er geldt geen toeslag op de entreeprijs). Wij raden u aan dit direct in orde te maken. De tentoonstelling Alle Rembrandts is populair en de tickets gaan hard. Zorgt u er daarom voor dat u spoedig uw ticket met correct tijdslot reserveert. U kunt uw ticket online reserveren: Ticket Alle Rembrandts.


Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 22,50
Clock icon Duur: 1,5 uur
Anna Lawrence
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
zondag 05 mei 2019
10:00 tot 11:30
Anna Lawrence
Amsterdam
woensdag 08 mei 2019
13:00 tot 14:30
Anna Lawrence
Amsterdam
woensdag 08 mei 2019
15:00 tot 16:30
Anna Lawrence
Amsterdam
zondag 19 mei 2019
10:30 tot 12:00
Anna Lawrence
Amsterdam
woensdag 22 mei 2019
10:00 tot 11:30
Anna Lawrence
Amsterdam
woensdag 22 mei 2019
13:00 tot 14:30
Anna Lawrence
Amsterdam
woensdag 05 juni 2019
10:00 tot 11:30
Anna Lawrence

Uitgelicht

 • Rondleiding Kerst in Willet-Holthuysen

  Het dubbele herenhuis waarin het museum is gevestigd werd tegen het einde van de Amsterdamse Gouden Eeuw, in 1687 gebouwd. Verschillende families hebben hier gewoond, waaronder Abraham Willet en zijn rijke echtgenote Sandrina Louisa Geertruyda Holthuysen. Zij woonden hier tussen 1861 en 1895. Hun leven in de negentiende eeuw staat centraal in het museum.Tijdens de rondleiding kunt u een kijkje nemen in de prachtige achttiende en negentiende-eeuwse stijlkamers. De indrukwekkende balzaal, de tuinkamer en de eetkamer bieden een kijkje in het leven van het welgestelde echtpaar Willet-Holthuysen. De keuken en bijkeuken in het souterrain geven een beeld van de dagelijkse werkzaamheden van het personeel. Aan de achterzijde van het bijzondere dubbele grachtenhuis bevindt zich een formele symmetrische Franse stijltuin. Tijdens de feestmaand is het huis in stijl versierd wat uw bezoek nog sfeervoller maakt! Excl. entree tot het museum. Gratis entree met Museumkaart.

  • € 19,50
  Bekijk meer
 • Excursie reeks fotografie

  Tijdens de excursie reeks wordt u verrast door de wisselende en gevarieerde tentoonstellingen. In Den Haag neemt de docent u mee langs een actuele tentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag, in Rotterdam bezoekt u het Nederlands Fotomuseum en tijdens de excursie in Amsterdam wordt u rondgeleid in FOAM. Schrijf u nu in en ontdek het dynamische aanbod van Nederland fotoland. Programma voorjaar '19 (onder voorbehoud van wijzigingen): afgelast 26 februari: Feast for the Eyes, Foam Amsterdam5 maart: o.a. Alfredo Jaar, Nederlands Fotomuseum Rotterdam19 maart: Erwin Olaf,  Fotomuseum Den Haag/GEM Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 75,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Zie De Mens - 100 Jaar, 100 Gezichten

  De tentoonstelling ‘Zie de mens’ lijkt op het eerste gezicht overzichtelijk: honderd portretten van honderd mensen uit de afgelopen honderd jaar. En dan precies uit elk jaar één, variërend van Oskar Kokoschka’s Zelfportret (1917) tot Neo Rauch’s Gewitterfront (2016). De tentoonstelling is echter veel meer dan een willekeurige portrettengalerij. Uitgangspunt is het idee dat juist honderd jaar geleden, in het decennium tussen 1910 en 1920, het artistieke mensbeeld radicaal veranderde. Binnen de kunst werd de fotografie belangrijker, en tegelijk bereikte de abstractie zijn grote doorbraak. Ondertussen beleefde de westerse wereld zowel de Eerste Wereldoorlog als de Russische Revolutie. Die veranderingen hadden grote gevolgen voor het artistieke mensbeeld. Zie De Mens - 100 Jaar, 100 Gezichten | 1 oktober t/m 15 januari | Museum de Fundatie, Zwolle Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Lezing 17e eeuw door Peter van Duinen in Hermitage

  De schilderkunst van de Hollandse zeventiende eeuw werd al heel vroeg verzameld, door burgers, door prinsen en koningen. En natuurlijk door de Russische Tsaren. Peter de Grote kocht in 1716 zelf de eerste Rembrandt voor de Hermitage. En later ging Catharina de Grote helemaal los en werden er honderden schilderijen tegelijk aangekocht. Dit leidde tot een enorme collectie. Na de revolutie van 1917 komen er door onteigeningen nog meer verzamelingen bij, en wordt er nadien ook veel verkocht, om harde valuta te verkrijgen voor de Sovjet-staat. En het resultaat is de huidige mega-collectie van de Hermitage in St. Petersburg. Speciaal voor deze mooie tentoonstelling stelde Peter van Duinen, directeur van de Vrije Academie en bewonderaar van de zeventiende eeuw, een lezing samen. Tijdens de lezing wordt u mee genomen naar deze bijzonder periode van vernieuwing en maakt u (hernieuwd) kennis met de prachtige schilderkunst van de zeventiende eeuw.  Hollandse Meesters uit de Hermitage | 7 oktober 2017 t/m 27 mei 2018 | Hermitage Amsterdam  Let op: als u na de lezing de tentoonstelling Hollandse Meesters wilt bezoeken, kunt u een tijdsslot reserveren op www.hermitage.nl Excl. entree tot het museum. Gratis entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.