Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Machu Picchu

ZOMERACTIE

ZOMERACTIE 2022: 10 bestsellers voor €10,-

ZOMERACTIE

Machu Picchu werd in 1983 uitgeroepen tot Werelderfgoed, amper zeventig jaar nadat de wereld via het tijdschrift National Geographic voor het eerst kennis had gemaakt met de Incastad in Peru. Met de bouw werd in de eerste helft van de vijftiende eeuw begonnen.

Gelegen op 2400 meter hoogte was Machu Picchu slechts bereikbaar via een smal pad. Daardoor ontkwam ze aan de vernietigingsdrang van de Spanjaarden. Machu Picchu is een van de meest tastbare overblijfselen van de Incabeschaving, al blijven onderzoekers gissen naar haar functie. Was het een fort? Een handelscentrum voor de coca? Of toch een buitenverblijf voor koningen en edellieden? De laatste theorie zou verklaren waarom de stad tijdens de Spaanse overheersing in onbruik is geraakt en vervolgens in een diepe slaap, waaruit ze wakker werd geschud door de Duitse goudzoeker Augusto Berns. Hij ontdekte de stad in 1876 en roofde haar leeg. De buit verkocht hij aan Europese musea, met toestemming van de Peruaanse regering zo wordt beweerd. Daarna dommelde Machu Picchu opnieuw in en werd ze in 1911 voor een tweede keer gewekt. Dit keer wandelde een Britse historicus, die onderzoek deed naar oude Incapaden, door de lege straten. Zijn ontdekking leidde tot de beroemde reportage in National Geographic en vervolgens tot een aanzwellende stroom bezoekers.

Jaarlijks willen een half miljoen mensen Machu Picchu zien. De meeste komen per bus of trein. Sommige bereiken de stad te voet. Dagelijks mogen niet meer dan 500 mensen het oude Incapad bewandelen. Met dergelijke restricties hoopt UNESCO de schade aan dit Werelderfgoed te beperken. De lezing maakt duidelijk waarom het mysterieuze Machu Picchu In 2007 werd uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

  • Zomeractie 2022: 10 bestsellers voor €10,-.

Staat u ingeschreven voor een ONLINE activiteit?

  • U ontvangt 1 uur voor aanvang een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen.
  • De eerstvolgende werkdag ontvangt u in de middag een link waarmee u de registratie van de lezing nog 7 dagen kunt terugkijken.
  • Het bijwonen van deze reeks kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft hiervoor een goede internetverbinding en geluid nodig.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 10,00
Clock icon Duur: 1 uur
Frederike Upmeijer
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online Zoom
donderdag 14 juli 2022
20:00 tot 21:00
Frederike Upmeijer

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!