Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Halloween: Frankenstein

ONLINE lezing Van gothic novel tot filmmonster

'Ik zag – met mijn ogen dicht, maar scherp voor mijn geestesoog – ik zag de bleke student van heilloze kunsten die neerknielde naast het ding dat hij had gemaakt. Ik zag de afschuwelijke schim van een man die zich uitstrekte en toen, bij het in werking stellen van een of andere machtige machine, tekenen vertoonde van leven. Hij bewoog met een moeizame, halfvitale beweging. Angstaanjagend moet het zijn...'

Deze woorden schreef Mary Shelley (1797-1851) in 1831 als een introductie tot haar verhaal over Frankenstein, 'de moderne Prometheus'. De eerste editie verscheen in 1818 toen Mary Shelley 20 jaar was. Sinds de verschijning wordt het verhaal omgeven door allerlei mythes. Romantiek, horror, moderne techniek, feminisme, spookverhalen, reislust, psychologie, het 'oude' Europa en het 'nieuwe'. Dit hoort allemaal bij het verhaal over Frankenstein - niet het monster, zoals wel eens wordt beweerd, maar zijn maker Victor Frankenstein, een jonge wetenschapper.

Frankstein - de moderne Prometheus - is een klassieker van de moderne Europese literatuur. Dit boek is bij uitstek geschikt om rondom Halloween te lezen en lekker te griezelen. Schrijf u nu in voor deze online lezing door literatuurwetenschapper Liesje Schreuders en maak kennis met de bekende gothic novel en de auteur.

  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Liesje Schreuders
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
zaterdag 31 oktober 2020
19:30 tot 20:30
Liesje Schreuders

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!