Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Annie Leibovitz

De stijlvolle portretten: intiem en iconisch.

Kunsthistorica Mariska Doesburg laat u tijdens deze online lezing kennismaken met het indrukwekkende oeuvre van fotografe Annie Leibovitz: van haar reportage voor Rolling Stone magazine in de jaren '70 tot stijlvolle portretten voor Vanity Fair en Vogue. 

De carrière van Annie Leibovitz omspant meer dan veertig jaar, en in deze periode is zij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke fotografen van haar tijd. Leibovitz was niet alleen de hoofd- fotograaf voor Rolling Stone magazine en fotograaf voor Vanity Fair, maar ook fotografeerde ze indrukwekkende reeksen voor o.a. Vogue.

Haar werk omvat dan ook meerdere prijswinnende campagnes. Gedurende haar indrukwekkende carrière heeft Leibovitz vele portretten gemaakt van beroemde sterren, acteurs, musici, kunstenaars en zakenmensen. Ongetwijfeld kent u bijvoorbeeld het portret van Queen Elizabeth II uit 2007, of het beroemde dubbelportret van John Lennon en Yoko Ono uit 1980, een intieme foto die slechts enkele uren werd genomen voordat Lennon werd vermoord. De stijlvolle portretten van Annie Leibovitz zijn tegelijk intiem en iconisch en hoewel zij veelvuldig wordt gekopieerd door andere fotografen, is haar eigen werk in een opslag herkenbaar: het is zeer eigen en uniek.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Mariska Doesburg
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
maandag 15 februari 2021
20:00 tot 21:00
Mariska Doesburg

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!