Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - College Afscheid van Indië

Oom Jan en de ondergang van het Nederlands Imperium in Zuidoost-Azië.

Opnieuw slaan theatermaker Diederik van Vleuten en Vrije Academie de handen ineen. Na zijn college in juni jl. over de schipbreuk die zijn betovergrootmoeder overkwam tijdens haar reis van Batavia naar Rotterdam in 1879, duikt Diederik opnieuw in het Indische archief van zijn familie. Hij vertelt in woord en heel veel beeld het verhaal van zijn oudoom die ooggetuige was van de ondergang het Nederlands Imperium in Zuidoost-Azië.

Jan van Vleuten schreef begin jaren 80 van de vorige eeuw zijn memoires waarin hij vooral verslag doet van zijn Indische jeugd en zijn carrière als planter op Java en Sumatra. Daar maakt hij de grote crisis van de jaren 30 mee, ziet de Tweede Wereldoorlog op zich afkomen en ondervindt aan den lijve de verschrikkingen van Japanse interneringskampen. In het kielzog van de Nederlandse soldaten is hij getuige van de Politionele Acties en beschrijft hij op zeer persoonlijke wijze de val van Nederlands-Indië en de geboorte van het huidige Indonesië. Diederik bewerkte in 2010 de memoires van zijn oudoom tot het theaterprogramma Daar Werd Wat Groot Verricht en in 2018 tot een boek met dezelfde titel. Nu vertelt hij het verhaal van oom Jan aan de hand van het ongekend rijke beeldmateriaal uit zijn familiearchief.  

  • U volgt de lezing live via YouTube en ontvangt achteraf een link waarmee u de lezing tot drie dagen na de lezing terug kunt kijken
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing per e-mail een link waarmee u de lezing via YouTube kunt bijwonen.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 30,00
Clock icon Duur: 2 uur
Diederik van Vleuten
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
YouTube Live
donderdag 09 september 2021
20:00 tot 22:00
Diederik van Vleuten

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!