Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Mooi Samen met Koos Breukel en Sander Troelstra

Interview met Koos Breukel en Sander Troelstra door Thijs Broer

In het Zuiderzeemuseum Enkhuizen is de bijzondere fotografie tentoonstelling Mooi Samen te zien. Fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra trokken in een oud campertje rond de voormalige Zuiderzee om het verenigingsleven langs de kusten te verkennen en in beeld te brengen. Deze beelden hangen groots op zaal. Van de showband op het voormalige eiland Urk tot kitesurfers in Muiden, van Koor Stereo in het Bijbelvaste Genemuiden tot jongerenvereniging 19nu in Zeewolde. Het verslag van de ontdekkingstocht werd opgetekend door journalist en schrijver Thijs Broer.  

De drie mannen komen speciaal voor u naar het museum om hun persoonlijke verslag te doen. Want wat beweegt mensen om in deze tijd lid te worden van een vereniging en zich er soms jarenlang voor in te zetten? Hoe zijn hun persoonlijke verhalen verweven met die van hun vereniging? En wat hebben de leden van al die oude en nieuwe clubs gemeen, langs de kusten van de vroegere binnenzee? Thijs Broer, die zelf zo nu en dan mee reisde, ontlokt Koos Breukel en Sander Troelstra de mooiste verhalen! Een betere introductie op de foto tentoonstelling kunt u niet krijgen!

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt een gelijknamig boek bij uitgeverij Waanders.


Excl. entree tot het museum. Gratis entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Workshop Schetsen als Seurat

  Na een lezing over het leven en werk van Seurat door Vrije Academie docent Aldwin Kroeze en een wandeling over de tentoonstelling gaat u zelf aan de slag! Geen puntjes schilderen maar juist bezig zijn met wat daar aan vooraf ging: schetsen, zowel in kleur als in zwart/wit. Dagprogramma11:00-12:00 Start programma met Lezing van Aldwin over Seurat12:00-12:30 Met Aldwin Kroeze en Ingrid Jansen de tentoonstelling bezoeken12:30-13:00 Lunch op eigen gelegenheid13:00-13:30 Uitleg workshop gedeelte13:30-16:00 Tekenworkshop in de tuin van het Kroller Muller16:00-17:00 Museum is nog geopend, evt. bezoek op eigen gelegenheid "Op dit moment is de eerste tentoonstelling over Seurat ooit in Nederland te zien. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo brengt nu de Fransman in een expositie van 23 schilderijen en 24 tekeningen en doet dat uitstekend! De combinatie Seurat/ Kröller Müller snijdt hout."(bron: De Volkskrant 22 mei '14. Beoordeling: 5 sterren) (Incl. tekengerei; Excl. entree tot het park en het museum (gratis met Museumkaart), lunch, koffie en thee)

  • € 75,00
  Bekijk meer
 • Lezing Leo Gestel

  Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Lezing Mammoeten en sabeltandtijgers uit de Noordzee

  De wolharige mammoet en de sabeltandtijger zijn dé iconen van de ijstijd. Dat ze in het koude Siberië voorkwamen is bekend, maar wist u dat ze 30.000 jaar geleden in de Nederlandse wildernis rondliepen? Nog steeds worden met grote regelmaat overblijfselen van ijstijddieren gevonden. Vooral in de Noordzee, die in de ijstijd grotendeels droog lag. Je kon van Rotterdam naar Londen lopen zonder natte voeten te krijgen! Enkele jaren geleden werd een onderkaak van een sabeltandtijger opgevist van de Noordzeebodem. Een groot onderzoek leverde spectaculaire gegevens op over het voorkomen van dit uitgestorven dier. World leading mammoet expert Dick Mol, die onderzoek deed naar deze bijzondere vondst die deze bijzondere vondst deed, duikt met u de geschiedenisboeken in, terug naar Nederland in de prehistorie.   Inclusief entree tot Amsterdam Expo

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding Art Rotterdam 2014

  De 15e editie van Art Rotterdam wordt op een nieuwe locatie gevierd. In de Van Nellefabriek zijn alle secties van Art Rotterdam te zien onder één dak: Main, New Art en de tweede editie van de innovatieve videosectie Projections. In en rond de Van Nellefabriek zullen diverse pop up shows en kunstenaarspresentaties te zien zijn.Zowel gevestigde namen als nieuwe talenten zijn vertegenwoordigd.Genieten van de schoonheid of geraakt worden door de inhoud; de rondleiding Art Rotterdam 2014 prikkelt zowel de zintuigen als de geest.  Prijs: €22,50(Exclusief ticket Art Rotterdam, online te bestellen met korting www.artrotterdam.nl)

  • € 22,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.