Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Republiek aan zee

Nieuwe Hoofdgalerij Het Scheepvaartmuseum.

Op 10 mei opent Het Scheepvaartmuseum een nieuwe presentatie in de Hoofdgalerij: Republiek aan Zee. Aan de hand van vijftig topstukken uit de eigen collectie vertelt Republiek aan Zee het verhaal van de groei, bloei en neergang van Nederland als maritieme natie gedurende de zeventiende en achttiende eeuw. Uw museumbezoek wordt ingeleid door een lezing van historica Merel Luijendijk. Tijdens de lezing vertelt zij over het thema en laat zij zien hoe de Nederlandse samenleving al eeuwenlang is verbonden met de maritieme wereld.

Het Scheevaartmuseum
Het monumentale pand uit 1656 werd gebouwd als ’s Lands Zeemagazijn, pakhuis voor de Admiraliteit van Amsterdam. Daarna bleef het in gebruik als Magazijn der Marine tot aan de jaren 70 van de twintigste eeuw, toen het werd omgebouwd tot het huidige Scheepvaartmuseum. 

De nieuwe Hoofdgalerij is gelegen in de Noordvleugel op de begane grond. Vanuit de Hoofdgalerij heeft u zicht op het VOC-schip Amsterdam en het nabijgelegen Marineterrein.


Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Merel Luijendijk
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
zondag 26 mei 2019
11:30 tot 12:30
Merel Luijendijk

Uitgelicht

 • Rondleiding in het Latijn in RMO

  Excl. entree tot museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Studiedag De koningin in het oude Egypte

  Aan de hand van sieraden, glaswerk, meubilair en zelfs een nagebouwde grafkamer worden de verhalen van deze invloedrijke vrouwen verteld. Tijdens de studiedag is er tijd om grondiger op hun levens in te gaan. Waarom genoten ze zoveel aanzien? Hoe zag een dag in het leven van een Egyptische koningin eruit? Hoe werden ze na hun dood vereerd? Schrijf u in voor deze interessante ontmoeting met powervrouwen uit het oude Egypte onder leiding van docent-archeoloog Diana de Wild.  Koninginnen van de Nijl | 18 november 2016 t/m 17 april 2017 | Rijksmuseum van Oudheden, Leiden Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu ook de tentoonstellingscatalogus Koninginnen van de Nijl bij de Vrije Academie. Indien u de studeidag én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree bij studiedag in museum, korting op entree met Museumkaart, excl. koffie, thee & lunch

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Studiedag Als een god in Frankrijk

  Tijdens de studiedag kijkt Diana de Wild met u naar Fontainebleau, dat in opdracht van Frans I werd gedecoreerd door Italiaanse kunstenaars. Vervolgens komt Château Vaux le Vicomte aan bod, gebouwd door Nicolas Fouquet, minister van financiën ten tijde van Lodewijk XIV. Hij nam drie grote kunstenaars in de arm: architect Louis Le Vau, schilder Charles Le Brun en tuinarchitect André Le Nôtre. Na het openingsfeest liet een jaloerse Lodewijk XIV de minister gevangennemen en zette hij de drie kunstenaars aan het werk in zijn eigen paleis: Versailles. In het paleis van 'de Zonnekoning' verwijzen veel beelden en schilderijen naar de Griekse god van de zon: Apollo's zover het oog reikt. Deze studiedag zou zomaar het begin van uw vakantie kunnen zijn. De paleizen liggen op de route naar het Zuiden. Na Diana's verhalen rijdt u daar niet meer aan voorbij. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart. Exclusief lunch.

  • € 65,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding De Synagoge Enschede

  Symbolische mozaïeken, wervelend smeedwerk en prachtige versieringen maken de synagoge in Enschede tot een van de mooiste synagogen van Nederland. Het gebouw werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van de Nederlandse architect Karel de Bazel. Een hoogtepunt is de grote sjoel met de negen meter hoge koepel en een enorme bronzen lichtkroon. Bijzonder is dat vrijwel het hele interieur, tezamen met de kostbare voorwerpen, ongeschonden de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan. Grootste Museum van Nederland | De mooiste kerken van Nederland, samen één museum | Vanaf 6 juli 2017 NB. De entree tot de synagoge bedraagt €4,50. Excl. entree tot de Synagoge

  • € 22,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.