Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Nubië – Land van de Zwarte Farao’s

Aandacht voor een onbekend koninkrijk der piramiden in Drents Museum.

‘Ik werk voor de koning’, zegt een grafbeeldje op de archeologische tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s in het Drents Museum. Deze en zestig andere stenen dienaars, ‘shawabti’s’, werden gevonden in het graf van koning Taharqo. Met andere archeologische vondsten vertellen ze het verhaal van de ‘zwarte farao’s’ van het huidige Soedan, die tussen 750 en 664 voor Christus het Egyptische Rijk regeerden. De objecten zijn afkomstig uit het Museum of Fine Arts in Boston, dat van 1916 tot 1920 betrokken was bij de opgravingen. Diana de Wild vertelt u alles over de haat-liefdeverhouding tussen het oude Egypte en de Nubische koninkrijken ten westen van de Nijl.

Nubië 
Nubië is het gebied van de Nijlvallei in het zuiden van Egypte en het noorden van het huidige Soedan. De geschiedenis van het Nubische gebied was nauw gekoppeld aan dat van de Egyptische farao’s. De tentoonstelling biedt een overzicht van het fascinerende Nubië tussen 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. Centraal staat de periode tussen 750 en 664 v. Chr. waarin de Nubiërs zelf Egypte veroverden en de Zwarte Farao’s van Nubië het Egyptische Rijk regeerden.

Bestel het boek Nubië - Land van de zwarte farao's zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boek Nubië - Land van de zwarte farao's. Voor €24,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.

Nubië – Land van de Zwarte Farao’s | december 2018 t/m 5 mei 2019 | Drents Museum, Assen


Excl. entree tot het museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Studiedag Op zoek naar de zijderoute

  Kom naar de studiedag! En ga mee op ontdekkingstocht! U hoort alles over Sogdische paarden, Afghaanse boeddhabeelden, de veroveringen door Djenghis Khan, de handel in Russische slaven en de adembenemend mooie islamitische architectuur. Excl. koffie, thee & lunch

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Lezing Egypte, land van onsterfelijkheid

  De tentoonstelling Egypte, land van onsterfelijkheid laat met prachtige beeldhouwwerken, bronzen godenfiguren, mummiekisten en mummies zien hoe de oude Egyptenaren zich voorbereiden op het eeuwige leven in het hiernamaals. De ruim 150 objecten in de tentoonstelling komen allemaal uit de eigen museumcollectie, waarbij sommige nooit eerder voor publiek waren te zien.    Egypte, land van onsterfelijkheid  | 1 april t/m 2 oktober 2016 | Rijksmuseum Van Oudheden Leiden Excl. entree tot museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Rome: de eeuwige stad

  Deze reis biedt de mogelijkheid de hoogtepunten van de stad te beleven. Het Rome van de Romeinen en hun keizers, de middeleeuwse stad van de pausen, het Italië van de renaissance en de barok, het negentiende-eeuwse Rome en het Rome van de twintigste eeuw van Mussolini. Allemaal hebben zij hun sporen achtergelaten in de stedenbouw, architectuur en kunst van de stad. Frederike Upmeijer kent de stad op haar duimpje en deelt graag haar liefde voor de eeuwige stad met u. REISINFORMATIEInclusiefVliegreis per KLM Amsterdam-Rome v.v. * luchthavenbelasting (ca. € 142,- p.p.) * transfers * verblijf in hotel Adriano*** op basis van L/O * excursies volgens programma exclusief entrees * vervoer per metro volgens programma* deskundige begeleiding door drs. Frederike Upmeijer ExclusiefEntreekosten (ter plaatse te betalen) * lunches en diners * persoonlijke uitgaven * eventuele facultatieve excursies * fooien * reis- en/of annuleringsverzekering * bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) * administratiekosten (€ 25,- per boeking) Toeslageenpersoonskamer: € 380,- p.p. Meer informatie? Bel voor meer informatie met Voyage & Culture op het nummer: 020 6238368.

  • € 1295,00
  Bekijk meer
 • Lezing Cartografie en Curiosa

  In de zeventiende eeuw werden de kaarten steeds verfijnder. Er was aandacht voor de kleinste details en de schoonheid van de illustraties maakt deze stuk voor stuk een kunstwerkje op zich. De kaarten vertellen veel over de reizen die werden gemaakt en over de wetenschap van cartografie. Niet alleen kaarten, maar ook souvenirs, snuisterijen en kunstvoorwerpen die werden meegenomen tijdens de reizen zijn te bewonderen in Het Scheepvaartmuseum.Cartografie & Curiosa | opent 10 mei 2019 | Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.