Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Marc Mulders in het Gemeentemuseum Den Haag

Bloem en dier.

Marc Mulders (1958) wordt dit jaar zestig. Reden voor een feestje! Het Gemeentemuseum Den Haag maakt speciaal voor deze gelegenheid een kleine tentoonstelling over het oeuvre van de kunstenaar. In zijn eigen Giverny, omringd door zoemende bijen en fladderende vlinders, schilder Mulders de loop van de natuur om hem heen. De pasteuze, haast abstracte olieverfschilderijen zijn te zien tijdens de tentoonstelling in het Gemeentemuseum. De inleidende lezing door Benno Hillebrand bereidt u voor op uw bezoek.

Schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier Marc Mulders is een van de belangrijkste kunstenaars van zijn generatie. Gemeentemuseum Den Haag laat, ter ere van zijn verjaardag, een dwarsdoorsnede van zijn oeuvre zien. Binnen Mulders’ oeuvre is expressieve schilderkunst altijd belangrijk geweest en er spreekt een grote fascinatie uit voor de thema’s leven en dood. Die thema’s komen voornamelijk tot uitdrukking in zijn schilderijen van bloeiende en verwelkte bloemen, en levende en dode dieren.
De laatste jaren ontwikkelt het werk van Mulders zich met een grotere toepassing van ornamentiek en invloed van niet-westerse kunst. Bovendien gelooft hij in de helende kracht van schilderkunst. Schrijf u in voor de lezing en maak kennis met de kunstenaar en zijn expressieve oeuvre.

Marc Mulders. Bloem en dier | 29 september 2018 t/m 27 januari 2019 | Gemeentemuseum Den Haag


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Middeleeuwse tuinen in Rijksmuseum van Oudheden

  Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west | 2 mei t/m 1 september 2019 | Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Rembrandt en Velázquez

  De tentoonstelling Rembrandt-Velázquez opent 11 oktober 2019 en zal gaan over schoonheid, emotie, religie en realisme, waarbij de Spaanse en Nederlandse meesterwerken in paren worden gepresenteerd en zo met elkaar in dialoog gaan.Schrijf u nu in voor de lezing door Birgitte Mommers en kom alles te weten over de fascinerende schilderkunst van de Hollandse en Spaanse zeventiende eeuw.   Rembrandt-Velázquez. Nederlandse en Spaanse Meesters | 11 oktober 2019 t/m 19 januari 2020 | Rijksmuseum Amsterdam

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Studiedag Moderne kunst in China

  De studiedag begint met een duizend jaar oude beschaving die tot aan de ontwrichtende Opiumoorlog van 1840 dreef op tradities en genoeg had aan zichzelf. Vervolgens komt het contact met het Westen aan bod, maakt u kennis met de Shanghai School en ziet u voorbeelden van nationalistische kunst. Vervolgens komen de vrijere werken aan bod. Voor iedereen die weleens meer wil weten over niet-westerse kunst. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Lezing Poppenhuis van Anna Maria Trip

  Het bijna 1,70 meter hoge poppenhuis is ingericht door Anna Maria Trip. Ze was een Groningse telg uit een bekende Amsterdamse regentenfamilie. Op haar achttiende huwde ze met de 24 jaar oudere Groningse raadsheer Wicher van Swinderen. Na de geboorte van haar zeven kinderen, is Trip rond 1750 begonnen met het inrichten van haar poppenhuis. Met zijn zilveren garenwinder op de zolder, ivoren tafel in de salon, zilveren pannetjes in de keu-ken, zijden wandbespanningen en geschilderde ‘Perzische tapijten’ is het poppenhuis ongekend rijk en fijn uitgewerkt.   Het poppenhuis van Anna Maria Trip is naar alle waarschijnlijkheid vanaf 19 april te zien in Rijksmuseum Twenthe, Enschede. Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.