Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Hockney en Van Gogh

Een gezamenlijke liefde voor felle kleuren en natuur.

David Hockney (1937) is bekend en zeer populair om zijn grote, kleurige werken. Een tentoonstelling van zijn werk vorig jaar in Tate Britain in Londen trok bijna een half miljoen bezoekers en was daarmee de beste bezochte expo in deze kunsttempel ooit. En Vincent van Gogh is voor Hockney een bron van inspiratie. Tijdens de tentoonstelling Hockney - Van Gogh, dit voorjaar te zien in het Van Gogh Museum, worden beide kunstenaars naast elkaar getoond. De bezoeker leert over de liefde van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle kleuren en het experimenteren met perspectief, belooft het museum. De inleidende lezing is in handen van kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature | 1 maart t/m 26 mei | Van Gogh Museum, Amsterdam

Let op:deze activiteit vindt op sommige data plaats in het museum. Boek in dat geval uw tickets online, ook met een Museumkaart. Per begintijd is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. U koopt een ticket voor de aanvangsttijd van de lezing. U kan tot maximaal 30 minuten na de gereserveerde tijd naar binnen.

Bestel het boek Hockney - Van Gogh zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boek Hockney - Van Gogh. Voor €29,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.

Met een filosoof een andere kant van de tentoonstelling belichten? Schrijf u in voor de lezing door Arthur d’Ansembourg over Hockney en de filosofie van de waarneming.


Excl. entree tot het museum. Boek uw tickets online, ook met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
donderdag 02 mei 2019
09:30 tot 10:30
Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Uitgelicht

 • Zomersymposium Haagse School in Dordrecht

  Dag programma10.30-11.15        Welkom & verhaal van de conservator11.15-11.30        Koffiepauze11.30-12.30        Lezing drs. Patricia Huisman12.30-14.00        Lunch pauze (lunch inbegrepen)14.00-15.30        Lezing drs. Patricia Huisman15.30-17.00        Tijd om de tentoonstelling te bezoeken (inclusief koffie, lunch en entree tot het museum)

  • € 85,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Zie De Mens - 100 Jaar, 100 Gezichten

  De tentoonstelling ‘Zie de mens’ lijkt op het eerste gezicht overzichtelijk: honderd portretten van honderd mensen uit de afgelopen honderd jaar. En dan precies uit elk jaar één, variërend van Oskar Kokoschka’s Zelfportret (1917) tot Neo Rauch’s Gewitterfront (2016). De tentoonstelling is echter veel meer dan een willekeurige portrettengalerij. Uitgangspunt is het idee dat juist honderd jaar geleden, in het decennium tussen 1910 en 1920, het artistieke mensbeeld radicaal veranderde. Binnen de kunst werd de fotografie belangrijker, en tegelijk bereikte de abstractie zijn grote doorbraak. Ondertussen beleefde de westerse wereld zowel de Eerste Wereldoorlog als de Russische Revolutie. Die veranderingen hadden grote gevolgen voor het artistieke mensbeeld. Zie De Mens - 100 Jaar, 100 Gezichten | 1 oktober t/m 15 januari | Museum de Fundatie, Zwolle Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Lezing Visioenen van Bosch

  In deze lezing neemt de docent u mee naar de stad en tijd van Jeroen Bosch. U bezoekt zijn atelier, ontdekt voor wie hij werkte en bekijkt zijn schilderijen tot in de meest fabelachtige details. Op de schilderijen van Bosch is altijd meer te zien dan je in eerste instantie waarneemt. Na deze inleiding weet u niet alleen waar u op moet letten als u de tentoonstelling bezoekt, maar ook wat Bosch' fantasiewezens en visioenen te betekenen hebben. Meer over het Bosch 500 jaar? Schrijf u nu ook in voor de Collegemiddag Jeroen Bosch en de Stadswandeling in Den Bosch. Prijs exclusief entree bij lezing in een museum. Korting op entree met Museumkaart. Tijdens de tentoonstelling geldt er een toeslag van €10,- bovenop de regulier geldende toegangsprijs van Het Noordbrabants Museum. Het Noordbrabants Museum raadt dringend aan van te voren online een time slot (het eerste volle uur na de lezing) en ticket te kopen. Bijvoorbeeld: u heeft de lezing van 11.00-12.00 uur, u koopt een ticket voor time slot van 12.00-13.00. Het time slot is het uur waarbinnen u de tentoonstelling kunt betreden; eenmaal binnen kunt u zo lang in het museum blijven als u wilt. De tentoonstelling en het museum zijn te bezoeken tot 19:00 uur. Hier klikken voor tickets.  NB: Mochten tickets voor het desbetreffende tijdslot reeds zijn uitverkocht, dan kunt u op vertoon van uw -Vrije Academie bewijs van deelname- een ticket kopen bij de helpdesk in het Koetshuis (bij hoofdentree Het Noordbrabants Museum). Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu ook de gelijknamige catalogus Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Lezing Ed van der Elsken - De Verliefde Camera

  In steden als Parijs, Amsterdam, Hong Kong en Tokyo ging Van der Elsken de straat op, op zoek naar zelfbewuste mensen, mooie meisjes en tegendraadse jeugd. Ed van der Elsken geldt als de eerste echte Nederlandse straatfotograaf. In 1956 verwierf hij internationale roem met Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés, een autobiografische fotoroman over jonge bohemiens in het naoorlogse Parijs. Na dit boek volgden meer albums waarin hij verslag deed van zijn liefdes en reizen, zoals Jazz (1959), Amsterdam (1979) en De ontdekking van Japan (1988). Meer dan tweehonderd foto's uit deze boeken vormen het hart van het weids retrospectief dat het Stedelijk Museum aan de eigenzinnige kunstenaar wijdt. Tijdens de lezing zal naast het werk van Ed van der Elsken ook het werk van andere beroemde Amsterdamse fotografen de revue passeren. Naast de lezing organiseert de Vrije Academie ook een rondleiding langs de tentoonstelling. Ed van der Elsken – De Verliefde Camera | 4 februari t/m 21 mei 2017 | Stedelijk Museum, Amsterdam  Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu ook de gelijknamige tentoonstellingscatalogus bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.