Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Henk Helmantel in Drents Museum

Stillevens en kerkinterieurs

Henk Helmantel is met recht een ‘meesterschilder’ te noemen. Hij wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. Hij behoort tot de Noordelijke Figuratieven en wordt gezien als een van de belangrijkste kunstenaars binnen het hedendaags realisme. Zijn wereld gaat over inspiratie en ambacht, over licht en donker, over stofuitdrukking en over verstilling en spiritualiteit. In eerste instantie lijkt Helmantel enkel en alleen de voorwerpen en interieurs realistisch weer te geven. Toch verraadt een tweede blik een zoektocht naar een soort eeuwigheid, een hogere waarde die gevonden kan worden in het alledaagse. 

In het Drents Museum zijn dit najaar circa 70 schilderijen van de Groningse kunstschilder Henk Helmantel te bewonderen. Daarnaast presenteert het museum objecten die Helmantel in zijn werk heeft afgebeeld en die uit zijn persoonlijke collectie komen. Door de combinatie van de schilderijen met de daadwerkelijke objecten krijgt de bezoeker een bijzondere verdieping op Helmantels kunstenaarschap aangereikt. 

De begeleidende lezing over deze tentoonstelling is in handen van Ellen van der Vecht.

  • De tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder is van 3 oktober 2020 t/m 7 maart 2021 te zien in het Drents Museum in Assen.
  • Let op: deze activiteit vindt plaats in het museum. Entreeprijs tot het museum en eventuele toeslagen dienen nog betaald te worden. Korting op entree met Museumkaart.
  • Het Drents Museum werkt met tijdsloten, u moet over een online ticket beschikken om de lezing bij te kunnen wonen. Zie voor verdere informatie de website van het Drents Museum.
  • Bent u niet in de gelegenheid om naar Assen te reizen? Ellen van der Vecht geeft haar lezing ook online via Zoom. Bekijk alle data hier.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Ellen van der Vecht
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Assen
Drents Museum
zondag 14 februari 2021
12:00 tot 13:00
Ellen van der Vecht

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!