Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Frida Kahlo & Diego Rivera

Pittig stel zette Mexicaanse kunst op de kaart

Zelden sprak een kunstenaarsechtpaar meer tot de verbeelding dan Frida Kahlo (1907-1954) en Diego Rivera (1886-1957). Ze trouwden tot twee keer toe met elkaar: Diego Rivera, Mexico’s grootste schilder en rokkenjager, en Frida Kahlo, Mexico’s bekendste en meest surrealistische kunstenares. Frida’s kunst kwam tot stand ondanks of misschien wel dankzij haar lichamelijke handicap als gevolg van een gruwelijk tramongeluk en toont zeer persoonlijke (zelf)portretten.

André Breton, het brein achter de Franse surrealisten, noemde haar 'een ware surrealiste'; zelf zei ze 'slechts haar eigen realiteit weer te geven'. Diego was vooral een muralist en zijn monumentale wandschilderingen voor de openbare ruimte tonen zijn sterke affiniteit met het communisme. Iets wat hij deelde met Kahlo, die een affaire met de naar Mexico gevluchte Leon Trotski had. Tijdens deze lezing over Kahlo en Rivera begeeft u zich onder leiding van kunsthistorica Karin Haanappel in de roerige eerste helft van de twintigste eeuw om het onstuimige leven en expressieve oeuvre van beide kunstenaars eens goed te bekijken.

De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution is van 28 mei tot en met 26 september te zien in het Cobra Museum voor Moderne kunst in Amstelveen.

Info online lezing

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer

Info lezing in het museum

  • Let op: de lezing vindt plaats in het museum. Prijs is exclusief entree museum.
  • Het Cobra hanteert een ticketsysteem waarbij u online een ticket moet reserveren voor het moment waarop u de tentoonstelling bezoekt (dit is ook verplicht indien u een Museumkaart bezit). Meer informatie vindt u op de website van het museum.
  • Tijdens Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution geldt een museumtoeslag van €7,50.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!