Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing De Kim-dynastie

Geschiedenis van Noord-Korea.

Krap een jaar geleden leken kemphanen Donald Trump en Kim Jong-un nog af te stevenen op een kernoorlog vol "fire and fury". Afgelopen juni zagen we heel andere beelden en taal vanuit Singapore, toen de sterke mannen elkaar stevig de hand drukten en de wederzijdse lofuitingen over en weer vlogen - in plaats van langeafstandsraketten. Toch blijft Noord-Korea een strakke dictatuur met kernwapens, strafkampen en bizarre propaganda. Hoe zijn we op dit punt gekomen? En hoe gaat het nu verder met Noord-Korea? Op deze en andere vragen geeft Noord-Koreakenner en historicus Casper van der Veen antwoord in een twee uur durende lezing. Bestel het boek zonder verzendkosten Bestel nu ook het boek De Kim-dynastie, van Casper van der Veen. Voor €22,50 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. TIP: laat het boek na de lezing door Casper signeren!

In mei 2018 verscheen Van der Veens boek De Kim-dynastie. Geschiedenis van Noord-Korea waarin hij de geschiedenis van Noord-Korea beschrijft. De historicus laat zien hoe de geschiedenis tot de huidige situatie heeft bijgedragen en hij blikt vooruit op de toekomst.

Tijdens de lezing schetst de docent een helder overzicht van de recente geschiedenis van Noord-Korea. Van 1945, als Noord- en Zuid Korea bruut in stukken werden gehakt, tot rigide communistische staat met een propagandacultus – waarbij vergeleken Stalin en Mao nog bescheiden waren. Met de val van de Sovjet-Unie en de hervorming van China leken de dagen van het Noord-Koreaanse regime geteld, maar niets bleek minder waar. Anno 2018 is het land toe aan de derde generatie van de Kim-dynastie, die sterk in het zadel zit. En ondanks de jeugdigheid van de in 1983 geboren Kim Jong-un peinst het bewind niet over een Noord-Koreaanse glasnost en perestrojka.

Wilt u weten hoe Noord-Korea zich heeft ontwikkeld door het land dat het vandaag de dag is? Schrijft u zich dan in voor de lezing van Casper van der Veen.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Stadswandeling Art nouveau en art deco in Amsterdam

  De bekendste architect die in Amsterdam in de art nouveaustijl bouwde is Gerrit van Arkel, die wel 80 panden heeft ontworpen. Typerend zijn het gebruik van asymmetrie, loggia's, balkonnetjes, tegeltableaus, torentjes en rondingen. Tijdens de wandeling bekijkt u samen met Oene Dijk bekende en onbekende panden.Tevens komt aan bod hoe de art nouveau zich onderscheidt van de historische bouwstijlen en de Art Deco. U zult Amsterdam voortaan met andere ogen bekijken!

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Wandeling door Historisch Kampen

  Wandel mee door het prachtige Kampen en zie de monumenten die een verhaal van geloof, zorg en onderwijs illustreren. Docent is kunsthistoricus Reinier de Wit, die sinds acht jaar met veel genoegen in de historische binnenstad van Kampen woont. 

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Colleges Wereldfilosofie

  In deze tiendelige reeks is aandacht voor oeroude wijsgerige tradities maar ook voor moderne wereldfilosofie en voor het werk van bruggenbouwers als Spinoza en Nietzsche die zich lieten inspireren door teksten uit andere culturen. Bereid u voor op tien colleges die u uitnodigen om filosofische begrippen als tijd of de zin van het leven vanuit andere windrichtingen te benaderen. Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 325,00
  Bekijk meer
 • Excursie naar Schokland

  In 1995 verwierf Schokland als eerste cultuurfenomeen in Nederland de status van Unesco Werelderfgoed. U start de excursie met een inleidende rondleiding door Museum Schokland waarbij u kennis maakt met de ontstaansgeschiedenis van het Noordoosterpoldergebied, het ontstaan en vergaan van het eiland, het leven van de Schokkerbevolking en de uiteindelijk drooglegging van de polder. Vervolgens gaat u zelf de polder in. Tijdens de uitgebreide wandeling van twee uur stuit u op zwerfkeien uit de voorlaatste IJstijd, een kerkruïne uit 1300 en stoere gebouwen met namen als De Lichtwachter en De misthoorn. Praktische informatie:We maken een pittige wandeling van 2 uur. Gelieve hier rekening mee te houden. De prijs is exclusief entree Museum Schokland (startpunt van de excursie). Museumkaart geldig.

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.