Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Barok in Rome

5-daagse vliegreis o.l.v. drs. Frederike Upmeijer

Gianlorenzo Bernini was een geniaal beeldhouwer die als geen ander marmer kon bewerken totdat het ieder andere textuur kon imiteren en de emotie van zijn beelden afspatte. Hij stond aan het hoofd van een goedlopend atelier en was kind aan huis bij kardinalen en pausen. Michelangelo Merisi da Caravaggio was een schilder met een bijzonder talent, maar ook een herrieschopper. In luttele jaren ontwikkelde Caravaggio zich in Rome tot een eigenzinnig schilder, zowel verguisd als geliefd. Hij is beroemd om zijn chiaroscuro, zijn subtiel en dramatisch spel met licht en donker. Beide kunstenaars introduceerden een nieuwe theatrale kunstvorm in het pauselijk Rome: de barok. Tijdens deze reis bezoeken we de vele plaatsen in Rome waar kunstwerken van de beide kunstenaars nog altijd te bewonderen zijn.

PROGRAMMA

dag 1, di 09-11 Directe lijnvlucht Amsterdam - Rome en transfer naar het centraal gelegen hotel, waar we vier nachten verblijven. Aansluitend maken we een verkennende stadswandeling langs plekken waar Caravaggio en Gianlorenzo Bernini hebben rondgelopen en gewerkt, zoals Piazza Navona, Palazzo Giustiniani en Montecitorio, en het plein voor de Santa Maria sopra Minerva.

dag 2, wo 10-11 We starten vandaag met Caravaggio’s schilderijen over het leven van Mattheus in de San Luigi dei Francesi en de Madonna van de Pelgrims in de Sant’Agostino. Vervolgens wandelen we langs de Via della Scrofa richting de Santa Maria del Popolo en vergelijken we de schilderijen van Petrus en Paulus met het altaarstuk van Annibale Carracci, Caravaggio’s tijdgenoot. De dag eindigt met een bezoek aan de Galleria Doria Pamphilj.

dag 3, do 11-11 De Galleria Borghese bezit maar liefst zes schilderijen van Caravaggio en meerdere fenomenale sculpturen van Bernini, zoals de Roof van Proserpina en de Metamorfose van Daphne. Op het nabijgelegen Piazza Barberini staan twee fonteinen van Bernini’s hand. ’s Middags bezoeken we het door Bernini ontworpen Palazzo Barberini. Hier hangt een indrukwekkend schilderij van Judith en Holofernes door Caravaggio en werk van Giovanni Baglione, een ware caravaggist. Ook zien we een enorme plafondschildering van barokkunstenaar Pietro da Cortona.

dag 4, vr 12-11 We gaan in de ochtend op kerkenpad en treffen werken van Bernini en tijdgenoten en navolgers van Caravaggio aan in de kerken Chiesa Nuova, Il Gesù, Sant’Andrea della Valle, en Sant’Ignazio. Bernini was verantwoordelijk voor het beroemde Sint Pietersplein en de indrukwekkende colonnade eromheen. In de Sint Pieter staan enkele grafmonumenten van zijn hand en het beroemde bronzen baldakijn boven het hoofdaltaar.

dag 5, za 13-11 We steken de Tiber over naar Trastevere en bezichtigen de schilderijencollectie in het Palazzo Corsini. Caravaggio’s Johannes de Doper en Narcissus zijn hier omgeven door werken van diverse tijdgenoten. In de San Francesco a Ripa treffen we een prachtig beeld aan van Bernini. Zijn tijdgenoot Stefano Maderno maakte het ontroerende sculptuur van de heilige Cecilia in de gelijknamige kerk. Transfer richting het vliegveld voor een directe terugvlucht naar Amsterdam.


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 9 - 13 november 2021: VOLGEBOEKT
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Lunches, diners, fooien, verzekeringen, vliegbelasting à € 7,85 p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p. en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 160,-
  • Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en zwaarte van de reis, vindt u via deze link . Of bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1195,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!