Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Achtdaagse vliegreis naar het Heilige Land

Onder leiding van dr. Diklah Zóhar

De Oude Egyptenaren, Babyloniërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen – ze waren er allemaal. Sommigen noemden het Kanaän, anderen Judea, anderen weer Palestina. Op elke plek in het Heilige Land tonen archeologische opgravingen en monumenten het rijke verleden van dit gebied. Deze cultuurreis naar Israël en de Palestijnse gebieden omvat een uniek programma, met veel aandacht voor kunst, archeologie en de geschiedenis van het land.
Dr. Diklah Zóhar, die de reis namens de Vrije Academie begeleidt, zorgt er niet alleen voor dat u de belangrijkste monumenten van het Heilige Land ziet, maar ook dat u deze in hun historische context kunt plaatsten. Diklah is Israëlisch van geboorte en als kunsthistorica gepromoveerd op laatantieke mozaïekkunst in kerken en synagogen in Israël en omgeving. Met een klein accent en veel enthousiasme laat ze u kennismaken met een land rijk aan geschiedenis en conflicten, maar ook aan adembenemende monumenten en kunst. Het programma van de reis sluit nauw aan bij de Colleges Geschiedenis van Jeruzalem.

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

dag 1, zo 18-10 Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aansluitend rijden we naar Jeruzalem. Na een eerste kennismaking met de stad rijden we naar het hotel, waar we de komende vier nachten verblijven. 

dag 2, ma 19-10 De oude stad. Vanaf de citadel maken we een wandeling naar de kerk van het Heilige Graf en vandaar naar de Byzantijnse Cardo in de Joodse Wijk. Als hoogtepunt bezoeken we het Jerusalem Archaeological Park (Davidson Center) bij de Tempelberg, waar de meest recente opgravingen te zien zijn. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Klaagmuur. 

dag 3, di 20-10 Vroeg vertrek richting de Dode Zee voor een bezoek aan de rotsvesting Massada, het voormalige paleis en vesting van Herodes de Grote. Het was oorspronkelijk uitsluitend toegankelijk via een smal pad, maar wij nemen de kabelbaan. In het omringende woestijnland zijn de resten van de Romeinse legerkampen nog duidelijk zichtbaar.

dag 4, wo 21-10 Na een bezoek aan de Tempelberg gaan we naar het Israël Museum. Dit is het grootste culturele instituut van het land. We zien het model van Jeruzalem ten tijde van de Tweede Tempel-periode; de Dode Zeerollen; de archeologische afdeling met de afdeling Bijbels-Archeologie; en natuurlijk de prachtige mozaïeken. Tussendoor genieten we van de beeldentuin van het museum. 

dag 5, do 22-10 Langs de Jordaan rijden we naar het noorden. We bezoeken het Ommayadische Paleis in Jericho en het Romeinse Beth Shean, hoofdstad van de provincie Palaestina Secunda in de Byzantijnse tijd. We besluiten de dag met een bezichtiging van de bijzondere mozaïeken van de antieke synagoge van Beth Alpha. Een overnachting in een nabij gelegen kibboetshotel.

 dag 6, vr 23-10 Vandaag reizen we langs de noordkant van het meer van Galilea. In Tabgha zien we de Broodvermenigvuldigingskerk. Het gebouw verrees op de resten van een vijfde-eeuwse voorganger, waarvan de mozaïekvloer nog deels bewaard is. Iets verderop liggen de resten van het oude Kafarnaüm waar de kerk, ook bekend als ‘het huis van Petrus’, pal naast de synagoge staat. Na de lunch brengen we een bezoek aan de doopplaats Yardenit en de vierde-eeuwse synagoge van Hammath-Tiberias. Aansluitend rijden we door naar ons volgende hotel in Nethanya.

dag 7, za 24-10 De stad Sepphoris (ook bekend als Tzippori) kreeg grote betekenis door de vestiging van het Sanhedrin, het Joodse Hoge Gerechtshof. Bij de opgravingswerkzaamheden zijn prachtige mozaïeken gevonden, waaronder de ‘Mona Lisa van Galilea’. Enkele kilometers verderop ligt Nazareth met de beroemde basiliek van de Annunciatie, de kerk van de aankondiging van Jezus’ geboorte. 

dag 8, zo 25-10 ’s Ochtends brengen we een kort bezoek aan de oude stad Caesarea, die door Koning Herodes ter ere van Keizer Augustus als hoofdstad van de provincie Judea werd gebouwd. Aansluitend rijden we naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Amsterdam. 


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 18 - 25 oktober
  • Inclusief:  Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie                                        
  • Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, visum, bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 660,-
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken
  • Meer informatie over deze reis vindt u op de website. Of bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 2550,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!