Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Dromen in beton

Stedenbouwkundige mijlpalen: Kanaleneiland en Hoog Catharijne

Campagnebeeld Dromen in beton Info icon Campagnebeeld Dromen in beton_klein
Woonwijk Kanaleneiland (Adenauerlaan). Foto: Thea van den Heuvel, 2002 (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) Info icon Woonwijk Kanaleneiland (Adenauerlaan). Foto: Thea van den Heuvel, 2002 (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)_klein
rospectus Rietveld Kanalen woningen RSA_groot
© Cas Oorthuys Nederlands Fotomuseum_groot
Stadskantoor Utrecht aan het Jaarbeursplein. Foto: Stadskantoor Utrecht, 2011 (via Wikimedia)_groot
Woonwijk Kanaleneiland, gezien vanuit Flat Zuid. Foto: Thea van den Heuvel, 2002 (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)_groot

Het Centraal Museum in Utrecht staat vanaf 28 september in het teken twee stedenbouwkundige mijlpalen met een onstuimige levensloop: de naoorlogse woonwijk Kanaleneiland en het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne. Deze utopische bouwprojecten zouden een oplossing bieden voor het toenmalige woningtekort en verkeersvraagstuk, maar worden vandaag de dag vooral met problemen geassocieerd. Waar ging het mis? Wat hebben stadsvernieuwers hiervan geleerd? In de tentoonstelling Dromen in beton wordt de balans opgemaakt door de idealen van toen te spiegelen met de dromen van nu.

De bijbehorende tentoonstellingslezing is in handen van kunsthistorica Go Bruens. Zij zal met u terugblikken én vooruit kijken.

In het kader van Dromen in beton staan ook twee wandelingen op het programma. Verken de hoogbouw rondom het stationsgebied van Utrecht of wandel mee door de wijk Kanaleneiland langs de kenmerkende portiekflats met vier woonlagen.

Bekijk de activiteiten hieronder.

 

MEER AANBOD
David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!