Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Wandeling Indische buurt Amsterdam

Nieuwe glans voor verpauperde buurt

Amsterdam verandert de afgelopen jaren enorm, daar waar voorheen buurten als verpauperd bekend stonden, zien we de afgelopen jaren een enorme opleving, waarbij verborgen schatten zichtbaar gemaakt worden. De Indische buurt in Amsterdam Oost is bezig aan een enorme transformatie, waarbij oude gebouwen weer glanzen  en nieuwe architectuur straalt. Renovatie en herbestemming van opmerkelijke gebouwen voorkomen dat deze gesloopt worden en dragen nu bij aan het levendige stadsbeeld. Oene Dijk leidt u met plezier rond door dit gemêleerde deel van de stad.


De Indische Buurt ontstond begin twintigste eeuw. Het was een wijk voor middenstanders, ambtenaren en betere arbeiders en de woongebouwen hadden dan ook een relatief goede kwaliteit. Bekende architecten als Leliman, met zijn het complex Indië 1 en Berlage met een woonblok uit 1912 realiseerden hun ontwerpen hier, en ook in de woonblokken van architect Van der Pek zien we elementen die vooruitlopen op de Amsterdamse School. Blikvangers zijn de de Gerardus Majellakerk van architect Jan Stuyt, enkele scholen in Amsterdamse School-stijl en het Badhuis (1941,Dienst Publieke Werken. Van de recentere architectuur is de Borneodriehoek van Herman Zeinstra alleen al reden om naar Oost te trekken.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Oene Dijk
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
Amsterdam
zondag 17 november 2019
11:00 tot 13:00
Oene Dijk
Amsterdam
Amsterdam
zondag 17 november 2019
13:30 tot 15:30
Oene Dijk
Amsterdam
Amsterdam
zaterdag 23 november 2019
11:00 tot 13:00
Oene Dijk
Amsterdam
Amsterdam
zaterdag 23 november 2019
13:30 tot 15:30
Oene Dijk
Amsterdam
Amsterdam
zaterdag 07 december 2019
11:00 tot 13:00
Oene Dijk

Uitgelicht

 • 5-daagse vliegreis Turijn

  PROGRAMMA dag 1, zo 13-10 Directe lijnvlucht Amsterdam-Milaan. We brengen een bezoek aan de barokke Basilica di Superga dat ons een schitterend uitzicht over de stad biedt. Aansluitend transfer naar het hotel. Oriënterende wandeling door de stad langs onder andere de tweelingkerken San Carlo en Santa Cristina en de Porta Palatina.   dag 2, ma 14-10 We beginnen de dag met een bezoek aan het zeer bijzondere gebouw Mole Antonelliana waarin tegenwoordig het Filmmuseum is gehuisvest. Aansluitend bekijken we de omvangrijke collectie Egyptische kunst in het Museo Egizio. Na de lunch nemen we de tijd voor de ongekende kunstcollectie van het Palazzo Madama. dag 3, di 15-10 Liefhebbers van schilderkunst komen geheel aan hun trekken in de Galleria Sabauda. Deze koninklijke kunstcollectie omvat werken van Vlaamse primitieven als Van Eyck en Memling. Vervolgens bezichtigen we de paleiskerk San Lorenzo en wandelen we door naar de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze wandeling via Piazza Veneto naar de overkant van de Po met onder andere de Gran Madre di Dio en de Kapucijnerkerk.  dag 4, wo 16-10 Vandaag staat in het teken van moderne en hedendaagse kunst met in de ochtend een bezoek aan Galleria d’Arte Moderna (GAM) en het in art-nouveaustijl gebouwde Casa di Fenoglio. In de wijk Campidoglio bezoeken we in de middag het unieke Museo Arte Urbana. Via de Via Garibaldi, met mogelijkheid tot inkopen, lopen we eind van de middag terug naar het hotel.  dag 5, do 17-10 Directe terugvlucht Turijn-Amsterdam.  REISGEGEVENS InclusiefLijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, organisatorische begeleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie. ExclusiefRuimbagage, lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking. Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-Aantal deelnemersDe reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25.Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link .Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110. 

  • € 1050,00
  • vanaf 13 okt
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Utrecht in de Middeleeuwen

  Ontdek de sporen van Middeleeuws Utrecht!

  • € 25,00
  • vanaf 11 dec
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Gouda

  Stad met gotisch karakter

  • € 25,00
  • vanaf 25 mei
  Bekijk meer
 • Rondleiding Portugese Synagoge

  Prachtig gebedshuis uit 1675

  • € 22,50
  • vanaf 13 mei
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.