Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Wereldfilosofie voor beginners

Van Spinoza tot zenboeddhisme.

Wie zaken wil doen in China, doet er goed aan zich te verdiepen in de leer van Confucius. En wie van plan is een mooie rondreis door Australië te maken, intensiveert die ervaring door over de Aboriginal-droomtijd te lezen. Elk gebied, elk landschap haast, heeft tradities in denken voortgebracht. Toch is lange tijd gedacht dat de westerse filosofie de enige was. Ook zijn Noord en Zuid, West en Oost altijd als tegenpolen gepresenteerd. Tijdens deze studiedag zult u merken dat de afstand tussen de ‘westers’ en ‘oosters’ soms kleiner is dan gedacht.

U krijgt allereerst een introductie op de meest voorkomende niet-westerse filosofieën, waaronder het boeddhisme, taoïsme en confucianisme. Ook maakt u kennis met het gedachtegoed van een aantal individuele denkers, zoals de Afrikaanse Sophie Oluwole en Kwame Appiah. En tot slot ontmoet u invloedrijke filosofen die op on-westerse wijze over wijsheid dachten, zoals Spinoza, Schopenhauer, Nietzsche en Kierkegaard.

Hoe te leven, is een vraag die alle mensen waar ook ter wereld bezighoudt. Kom naar deze studiedag en laat u prikkelen door verrassende antwoorden van over de hele wereld.


Incl. digitale hand-out. Excl. koffie/thee & lunch.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 69,00
Frederique Petit
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Utrecht
donderdag 13 juni 2019
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Assen
dinsdag 18 juni 2019
11:15 tot 16:45
Frederique Petit
Diverse plaatsen
woensdag 19 juni 2019
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Den Haag
zaterdag 22 juni 2019
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Amsterdam
donderdag 27 juni 2019
10:30 tot 16:15
Frederique Petit

Uitgelicht

 • Colleges Interculturele filosofie

  Zo wordt de filosofie van de Yoruba in Nigeria besproken in relatie tot hun raadselachtige maskers, beelden en dansperformances. De Arabische filosofie van Al-Farabi en Ibn Arabi komt aan bod in het licht van Perzische miniaturen en de Arabische poëzie. De Indiase rasa-theorie van Bharata en Abhinavagupta (rasa betekent letterlijk ‘sap’) gaat over het intense plezier dat we aan kunst kunnen beleven. De laatste twee bijeenkomsten zijn gereserveerd voor de taoïstische achtergronden van de Chinese landschapsschilderkunst. Na afloop van deze reeks kijkt u met andere ogen en met meer kennis en begrip naar kunst uit andere continenten. Stap aan boord van deze interculturele reis en beleef niet-westerse kunst zoals die bedoeld is. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. entree bij colleges in het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 211,00
  €15,- Korting
 • Colleges Filosofie

  Deze geschiedenis omspant méér dan 25 eeuwen, maar is nog steeds actueel: de denkbeelden die tijdens die 25 eeuwen zijn ontwikkeld, hebben het fundament gelegd voor de westerse beschaving en mede vorm gegeven aan het moderne mens- en wereldbeeld. Door de grote levensvragen en de uiteenlopende antwoorden die daarop door toonaangevende filosofen zijn gegeven te bestuderen, zult u inzicht verkrijgen in de belangrijkste ontwikkelingen en de diepere samenhang die de filosofiegeschiedenis kenmerken. In deze Colleges filosofie komen de volgende onderwerpen aan bod: de Griekse presocratische filosofie (Thales, Herakleitos, Parmenides); Socrates en Plato; Aristoteles; de Hellenistische filosofie (Epicures en stoïcijnen; Neoplatonisme van Plotinus),  de Middeleeuwse filosofie (Augustinus en Thomas van Aquino); het 17e-eeuwse rationalisme (Descartes en Spinoza) en empirisme (Locke en Hume); de Verlichting (Kant); Het Duitse idealisme (Fichte, Schelling en Hegel), De meesters van het wantrouwen (Marx en Nietzsche); de hedendaagse filosofie en het vrouwelijke denken. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.

  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Studiedag De politeia van Plato

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Studiedag Praktische psychologie

  • € 69,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.