Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondleiding Jessica Stockholder

Amerikaanse installaties en hoogtepunten van het Centraal Museum.

Het Centraal Museum presenteert de eerste tentoonstelling van Jessica Stockholder (1959) op Nederlandse bodem in 25 jaar. In de tentoonstelling Jessica Stockholder: Stuff Matters verbindt de Amerikaanse kunstenares installaties uit haar oeuvre met meer dan zestig werken uit de collectie van het museum. Onder meer schilderijen en (mode)objecten van Maarten Baas, Gustave Courbet, Vincent van Gogh, Iris van Herpen, Hella Jongerius, Gerrit Rietveld en Maison the Faux worden gekoppeld aan elkaar en aan werken van Stockholder. Kunsthistorica Inge Raadgever leidt u met veel plezier rond langs de afwisselende tentoonstelling. U maakt niet alleen kennis met de kleurrijke installaties van Stockholder maar ook met talrijke werken uit de veelzijdige collectie van het Centraal Museum.

Jessica Stockholder
De Amerikaanse kunstenaar Jessica Stockholder (1959) werd razendsnel beroemd door haar installaties, waarin ze schilderkunst met sculpturen verbindt. Daarin maakte ze gebruik van bestaande materialen als plastic zakken, ballonnen, koelkasten, matrassen, verlengsnoeren, karton, multiplex, tapijten tot barkrukken. Vorm, kleur, materiaal en compositie staan telkens centraal, maar Stockholder laat zien dat deze formalistische aspecten niet zonder betekenis zijn. De waarde en status van alledaagse objecten, de associaties die we met bepaalde kleuren en materialen hebben, maar ook de tentoonstellingsruimte zelf worden door haar scherpe blik bevraagd.

Jessica Stockholder: Stuff Matters | 19 april t/m 1 september 2019 | Centraal Museum, Utrecht


Excl. entree tot het musea. Korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Goya, Beuys, Dumas

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met MuseumkaartLet op: er zijn wijzigingen t.o.v. het magazine. De data en tijden op de website zijn leidend.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Nicolaes Maes in het Mauritshuis

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met MuseumkaartLet op: er zijn wijzigingen t.o.v. het magazine. De data en tijden op de website zijn leidend.  

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Middeleeuwse tuinen in Rijksmuseum van Oudheden

  Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west | 2 mei t/m 1 september 2019 | Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Korte collegereeks vrouwelijke impressionisten

  4 hoorcollegesPrijs is exclusief wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met MuseumkaartGeen syllabus beschikbaar

  • € 129,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.