Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Schuttersstukken van Frans Hals

Frederike Upmeijer over alle zes de schuttersstukken

Frans Hals (ca. 1582-1666) is een van de belangrijkste Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw. Net als de vele portretten van Frans Hals, zijn ook zijn schuttersstukken wereldberoemd. Dat is niet zonder reden: de schuttersstukken -groepsportretten van gezelschappen gewapende burgers, die in de 17e eeuw fungeerden als ordehandhavers, buurtwacht en stadsverdedigers- kenmerken zich door een bijzonder losse stijl. De levendige composities zijn dan ook een plezier om naar te kijken.  

Wist u dat Frans Hals maar liefst zes schuttersstukken heeft geschilderd? Nu zij alle zes samen in het Frans Hals Museum te bewonderen zijn, heeft u de bijzondere mogelijkheid om de werken met elkaar te vergelijken. Maar waar moet u dan precies op letten? Hoe kunt u de verschillen en overeenkomsten tussen de werken ontdekken? En welke relevante achtergrondinformatie hoort erbij om de verhoudingen tussen de werken te snappen? In deze lezing neemt Frederike Upmeijer u mee op ontdekkingstocht. Zo leert u niet alleen wie er op de doeken staan afgebeeld en hoe de stukken tot stand zijn gekomen, u leert eveneens op welke manier de ontwikkeling van Frans Hals als schilder terug te zien is in de schuttersstukken. 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!