Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Panorama van Scheveningen

The making of

In mei 1880 kreeg Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) de opdracht van zijn leven: het maken van een panoramaschilderij van 1680 vierkante meter, met als onderwerp de Scheveningse kust. Nog geen anderhalf jaar later opende het Panorama Mesdag zijn deuren. Vandaag de dag is dit het oudste panoramaschilderij dat op zijn oorspronkelijke locatie te bezoeken is. Jaarlijks stappen zo’n 140.000 mensen aan de Zeestraat in de Den Haag de negentiende eeuw binnen. 

Maar hoe bracht Mesdag deze immense klus onder grote tijdsdruk tot een goed einde? Deze lezing vertelt het verhaal van de totstandkoming van het Panorama; van eerste idee tot uiteindelijke werk. Het wordt duidelijk dat Mesdag dit project met militaire precisie voorbereidde, maar ook dat hij deze gigantische klus niet alleen kon klaren. Als pragmatisch projectleider riep hij al snel de hulp in van Sientje Mesdag-van Houten, George Hendrik Breitner, Bernard Blommers en Théophile de Bock. Waar bestonden hun bijdragen uit en wat betekende het om samen te werken met een ‘waar mastodonte’, zoals Vincent van Gogh de grote meester Mesdag typeerde? 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.


Praktische informatie
Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!