Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Magnetisch Noorden

Nieuw licht op Canadese natuurschilderingen

De Group of Seven, ook wel bekend als the Algonquin School, is een Canadees kunstenaarscollectief dat tussen 1910 en 1940 opzoek ging naar een nieuwe visuele taal. Modernistische kunstenaars zoals Franklin Carmichael, Emily Carr, Lawren S. Harris en J.E.H Macdonald verlieten de drukke steden om diep het Canadese landschap in te trekken. Het gemeenschappelijke doel werd het uitbeelden van de magische, magnetische schoonheid van het land. De gewaagde composities en krachtige kleurenpaletten die hieruit voortvloeiden zijn baanbrekend geweest voor de verdere ontwikkeling van de Canadese schilderkunst.

Kunsthal Rotterdam toont dit najaar de tentoonstelling Magnetisch Noorden: Canada Verbeeld in Schilderkunst 1910-1940. Vanuit de cultuur van de oorspronkelijke bewoners wordt er een nieuwe, postkoloniale blik op de sublieme en romantische landschappen van de Group of Seven geworpen.

Kunsthistorica Mariëlle Lassche vertelt u in deze lezing over de bijzondere groep Canadese modernisten. Zo leert u meer over de gezamenlijke doelstellingen van de groep, maar ook over de kritische blik die tegenwoordig op de modernistische werken wordt geworpen. Bent u benieuwd naar deze verschillende visies? Meld u nu aan! 

  • De tentoonstelling Magnetisch Noorden: Canada Verbeeld in Schilderkunst 1910-1940 vindt plaats van 11 september 2021 t/m 9 januari 2022 in Kunsthal Rotterdam. 
  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.


Praktische informatie
Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Marielle Lassche

Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!