Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - College Stijging van de zeespiegel

Natte voeten in Nederland en wereldwijd

Nederland verliest het gevecht tegen het water. Zo zou je een onderdeel van het nieuwe klimaatrapport kunnen lezen. IJskappen smelten, zeestromen veranderen, zomerse zondvloeden teisteren ons. Waar moeten we naartoe? Niet naar de Malediven of andere tropische koraaleilanden, want die verdwijnen nog eerder onder de golven.

Bioloog en geografiedocent Kees Boele geeft tijdens dit college een brede inkijk in het uiterst complexe probleem van zeespiegelstijging. In het eerste deel wordt stil gestaan bij alle factoren die veranderingen in het Nieuw Amsterdam Peil veroorzaken. Klimaatverandering is daar een belangrijk onderdeel van, maar er is meer aan de hand. Gouda en andere plaatsen in het Groene Hart zakken steeds dieper weg door inklinken van veenrestanten. Noord-Nederland kantelt naar beneden door stijging van Scandinavië na de laatste ijstijd. Door deze optelsom is het uiterst onzeker hoe snel de stijging zal verlopen. Vijftig centimeter in een eeuw? Of zelfs meer dan een meter? Feitelijk weten we maar één ding: de zeespiegelstijging is niet te stoppen en voor eiland- of deltastaten (zoals Nederland) zal dat dramatische gevolgen hebben. In het laatste deel zal daarom ingegaan worden op de gevolgen van zeespiegelstijging voor flora en fauna maar ook voor de mens.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.


Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!