Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - College Andrea Palladio

Max Put over de grootmeester van de renaissance architectuur

Andrea Palladio (1508-1580) was een van de invloedrijkste architecten uit de geschiedenis. Die roem dankt hij vooral aan de villa Rotonda bij Vicenza (1565-1592), dat het voorbeeld werd voor onder andere het Capitool in Washington, het Panthéon in Parijs, Chiswick House bij Londen, het Mauritshuis in Den Haag en de 20ste-eeuwse Villa Savoye van Le Corbusier. Een prestatie voor iemand die begon als steenhouwer in zijn geboortestad Vicenza. Hier kwam hij in contact met graaf Gian Giorgio Trissino, die zijn talent onderkende en hem meenam naar Rome om daar de architectuur van de oudheid te bestuderen. Dit leidde in 1546 tot Palladio’s eerste belangrijke opdracht: de verbouwing van een middeleeuwse markthal in Vicenza tot een classicistische basilica. Hierna ging het snel: talloze Venetiaanse patriciërs lieten hun villa’s door hem ontwerpen, onder wie de broers Marcantonio en Daniele Barbaro. De laatste verzorgde bovendien een nieuwe uitgave van de ‘tien boeken over architectuur’ van Vitruvius, waarvoor Palladio de illustraties maakte.

 Naast villa’s ontwierp Palladio een theater en een aantal kerken, vooral in Venetië. Ook publiceerde hij een boek over zijn eigen werk, waarmee zijn ‘architectuur van de menselijke maat’ een inspiratiebron werd voor generaties architecten. 

Wilt u meer weten over deze grootmeester van architectuur uit de renaissance? Schrijf u dan in voor dit online college van kunsthistoricus Max Put. In twee uur tijd zal Max uitgebreid ingaan op het leven en het werk van Palladio en kijkt u samen naar Palladio's invloed op latere architectuur.

  • U volgt het college live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van het college kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens het college ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van het ONLINE college een link waarmee u het college via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Clock icon Duur: 2 uur
Max Put
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
dinsdag 08 december 2020
20:00 tot 22:00
Max Put
Online
Zoom
vrijdag 18 december 2020
13:00 tot 15:00
Max Put

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!