Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing The Beatles

Vijftig jaar geleden vallen The Beatles, de meest toonaangevende band van de twintigste eeuw, langzaam uiteen en stoppen ze op hun hoogtepunt. Wat maakt de nummers van deze Britse groep zo uitzonderlijk? Van de evergreens als Hey Jude en Yesterday tot en met de avantgardistische werken als Revolution 9. Deze nummers worden door vele kenners al snel tot het klassieke repertoire gerekend en in één naam genoemd met liederen van Schubert en Schumann.

Vanaf eind juni 2019 draait de film Yesterday (2019)in de Nederlandse bioscopen, een film waarin de nummers van The Beatles de hoofdrol vertolken. Een goede gelegenheid om uw kennis van deze pop sensatie weer eens op te frissen. Schrijf u nu in voor deze swingende lezing door muziekdocent Jurgen van den Hout.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Korte reeks geschiedenis van jazz in Nederland

  4 hoorcollegesGeen syllabus beschikbaar

  • € 129,00
  Bekijk meer
 • Muziekcollege door Jurgen van den Hout

  De onderwerpen per datum: 24 augustus: Felix Mendelssohn (1809-1847). De muziek van Felix Mendelssohn (1809-1847) is van een ongekende klasse. Niet voor niets wordt hij de 'Mozart van de 19e eeuw' genoemd in zijn tijd. Al op jonge leeftijd weet hij indruk te maken op zijn omgeving. De concertouverture bij Shakespeares A Midsummer Night's Dream is wellicht de bekendste muziek op een tekst van Shakespeare.21 september: Calliope Tsoupaki (1963, hedendaagse muziek: ze is op dit moment Componist des Vaderlands) Sinds afgelopen najaar is Calliope Tsoupaki (1963- ) componist des vaderlands. Tsoupaki weet op een bijzondere manier muzikale stijlen uit heden en verleden met elkaar tot een eenheid te smeden waaruit haar eigen unieke geluid ontstaat. 26 oktober: themacollege over het Requiem (Allerzielen valt dit jaar op 2 november, dat is een tijd dat veel requiems worden geprogrammeerd) Rond Allerzielen is er op de podia veel aandacht voor Requiems van componisten als Mozart, Brahms, Verdi en Fauré. In dit themacollege duiken we in de geschiedenis van het requiem en luisteren hoe de grote componisten uit de 18e en 19e eeuw er een persoonlijke draai aan geven. 16 november: Leonard Cohen (1934-2016). De Canadees Leonard Cohen (1934-2016) begint zijn muziekcarrière relatief laat op zijn drieëndertigste, maar heeft sindsdien een imposant - en veel gecoverd - oeuvre nagelaten. "Now I've heard there was a secret chord" zingt hij in Hallelujah uit 1984. Deze middag gaan we op zoek naar dat muzikale geheim dat zijn muziek zo populair maakt.21 december: Sergej Rachmaninov (1873-1943) De Rus Sergei Rachmaninov (1873-1943) is de componist die het pianoconcert aan het begin van de 20e eeuw naar zijn romantische hoogtepunt stuwt. Zijn virtuoze pianowerken voerde hij zelf ook uit door heel Europa en Amerika. Zijn tweede en derde pianoconcert zijn vast onderdeel in de programmering geworden, maar los van de pianoconcerten componeerde Rachmaninov onder andere ook boeiende vocale en symfonische werken.   Deelnemers over eerdere colleges van Jurgen van den Hout:- 'Interessant verhaal, veel informatie, vlot en met humor gebracht'- 'Meer weten over Haydn: helemaal gelukt!'- 'Stimulerende, enthousiaste docent die zijn kennis goed overbrengt'- 'Jurgen van den Hout is zeer ter zake kundig, boeiend verteller, met humor.'- 'Ik geniet altijd van de muziekcolleges, maar deze over Richard Strauss vond ik bijzonder goed'- 'Bevlogen, enthousiast, kundig en gewoon ook een heel prettig mens'

  • € 32,50
  Bekijk meer
 • Colleges Renaissancemuziek

  10 hoorcollegesPrijs is inclusief een digitale hand-out

  • € 255,00
  Bekijk meer
 • Collegereeks Muziekgeschiedenis

  10 hoorcollegesPrijs is exclusief wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.Prijs is inclusief een digitale syllabusBij uw inschrijving kunt u tevens een geprinte syllabus bestellen  à  € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u daags voor aanvang van de collegereeks per post thuis.Let op: er zijn wijzigingen t.o.v. het magazine. De data en tijden op de website zijn leidend.    

  • € 255,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.