Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Ai Weiwei

1000 Jaar Vreugde en Verdriet

Ai Weiwei (1957) staat bekend om zijn installatiekunst en zijn politieke activisme. Zijn eclectische oeuvre omvat een schat aan kunstwerken: van documentaires tot architectuur, van muziek tot fotografie, van beeldhouwwerk tot keramiek. Ai Weiwei is een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 21ste eeuw. Naar aanleiding van het verschijnen van zijn autobiografie 1000 Jaar Vreugde en Verdriet (eind 2021) geeft kunsthistoricus Peter Wagemakers een lezing over het leven van de wereldberoemde kunstenaar.

Ai Weiwei schetst in zijn memoires een verbazingwekkend portret van het China van de afgelopen honderd jaar. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van zijn creativiteit en vurige politieke overtuigingen. Hij brengt op indringende wijze verslag van zijn jeugd in ballingschap, nadat zijn vader, Ai Qing, China’s invloedrijkste dichter, werd verbannen naar Klein Siberië. Hoe hij zijn familie achterliet om een kunstopleiding te volgen in Amerika, waar hij bevriend raakte met Allen Ginsberg en zich liet inspireren door Marcel Duchamp en Andy Warhol. Openhartig en met gevoel voor humor vertelt hij hoe hij vervolgens teruggaat naar China en uit de anonimiteit opklimt tot bekendheid in de kunstwereld en internationale mensenrechtenactivist, en hoe bepalend het leven in een totalitaire staat is geweest voor zijn werk. Werpt de autobiografie een nieuw licht op zijn werk? U hoort het tijdens de lezing door onze docent.

In zaal

  • De maximale groepsgrootte is aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM.

Online

  • U ontvangt 1 uur voor aanvang een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen.
  • De eerstvolgende werkdag ontvangt u in de middag een link waarmee u de registratie van de lezing nog 7 dagen kunt terugkijken.
  • Het bijwonen van deze lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft hiervoor een goede internetverbinding en geluid nodig.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!