Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Holbein und die Renaissance im Norden

5-daagse touringcarreis onder leiding van Martijn Pieters

In het begin van de zestiende eeuw kenden Zuid-Duitse steden als Augsburg, Nürnberg en Ulm een culturele en economische bloeitijd. Deze steden ontwikkelden zich tot een centrum van de renaissancekunst buiten Italië. Albrecht Dürer, Hans Holbein de Oudere, Lucas Cranach de Oude en Hans Burgkmaier de Oudere en worden als grondleggers van deze zogenoemde Renaissance im Norden of noordelijke renaissance beschouwd. Een speciale tentoonstelling in het Städel Museum in Frankfurt toont de topwerken uit deze periode, waaronder de Madonna des Bürgermeisters Jakob Meyer zum Hasen ofwel de Darmstadt Madonna van Hans Holbein de Jongere. Tijdens de reis bezoeken we uiteraard deze tentoonstelling, maar neemt Martijn Pieters ons ook mee naar andere prachtige kunst uit de Duitse late middeleeuwen en renaissance in Frankfurt.

PROGRAMMA

dag 1, wo 10-01 Vertrek per touringcar vanaf station Utrecht richting Frankfurt. Onderweg maken we een stop in Limburg an der Lahn, waar we een bezoek brengen aan de Dom. De Georgsdom van Limburg met zijn zeven torens is vanwege zijn ligging op een heuvel van heinde en verre te zien. De kerk is een samenspel van romaanse en gotische elementen en bevat naast een laatromaans doopvont ook indrukwekkende wandschilderingen uit de romaanse en de gotische periode. In de namiddag bereiken we Frankfurt am Main, waar we vier nachten verblijven.

dag 2, do 11-01 In de ochtend maken we een stadswandeling door het centrum van Frankfurt. We lopen langs de Mainkade met Saalhof, de Sankt Leonhardkirche, het middeleeuwse stadhuis De Römer, de Alte Nikolaikirche en de Dom. In de middag bezoeken we zelfstandig het Städelmuseum met de speciale tentoonstelling ‘Holbein und die Renaissance im Norden’. Hierna is er tijd om de rest van het museum te bezoeken, waaronder de vaste collectie vijftiende-eeuwse schilderkunst.

dag 3, vr 12-01 Met de touringcar rijden we naar Aschaffenburg, circa 40 kilometer ten oosten van Frankfurt. In het renaissancekasteel Johannisburg is de Staatsgalerie gevestigd, waar we o.a. werken van Lucas Cranach en Nederlandse schilderkunst uit de zeventiende eeuw zien. Verder bezoeken we de Stiftskirche en het Stiftsmuseum met een mooie collectie voorwerpen uit de middeleeuwen en de renaissance. Hieronder bevinden zich een aantal altaarstukken van Lucas Cranach de Oude, die door de Mainzer aartsbisschop Albrecht van Brandenburg werden meegenomen uit zijn residentie in Halle, waar in 1541 de Reformatie was ingevoerd. Aschaffenburg werd zijn nieuwe residentie.

dag 4, za 13-01 In Frankfurt bezoeken we het Liebighaus, het museum voor de beeldhouwkunst van de antieken tot en met de nieuwere tijd. We vervolgen onze wandeling langs de zuidoever van de Main, via de zogenoemde Museumsmeile naar de Deutschordenkirche. De middag is ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan de Karmelitenkerk met archeologisch museum en zestiende-eeuwse wandschilderingen in de kruisgang, het Museum voor Moderne Kunst of de Schirn Kunsthalle.


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 10 t/m 14 januari 2024: GARANT VERTREK
  • Reissom: €1500,-
  • Toeslag eenpersoonskamer €225,-
  • Inclusief: vervoer per comfortabele touringcar, logies met ontbijt, lunch op dag 1, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie
  • Exclusief: overige maaltijden, drankjes bij de lunch, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.
  • NB Deze reis zit boordevol excursies dus houdt u rekening met stevig stappen.

Meer informatie?

Meer informatie over deze reis en reisvoorwaarden vindt u op de website van Labrys Reizen of bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1500,00
Nodig iemand uit
Deel:
Martijn Pieters

Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!