Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Het Weihnachtsoratorium van Bach

Lezing door Jurgen van den Hout én concert door Het Amsterdams Gemengd Koor

Wat de Matthäus Passion is voor Pasen, is het Weihnachtsoratorium voor de kerstperiode. Indrukwekkende paukenslagen galmen door de ruimte; fluiten en hobo’s vallen in, gevolgd door schetterende trompetten en wervelende strijkers. In de muziek heerst jubelstemming. Hier klinkt de blijdschap over de geboorte van Jezus Christus. Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach (1685-1750) is een meesterlijke collage van een aantal eerdere cantates. Bach koos hieruit de mooiste en feestelijkste elementen. In zes delen vertellen ze op sprankelende wijze het bijbelverhaal. De teksten zijn ontleend aan het Evangelie volgens Lucas en het Evangelie volgens Matthäus. 

Bach heeft het werk niet gecomponeerd met de bedoeling dat het ooit als één geheel uitgevoerd zou worden. Het is daarvoor te lang en men beperkt zich daarom meestal tot drie of vier van de zes delen. De muziek bestaat uit koren, aria’s en recitatieven, alles door een orkest begeleid.

Op 24 december voert het Amsterdams Gemengd Koor het Weihnachtsoratorium van Bach uit in het Muziekgebouw aan 't IJ. Voorafgaand aan het concert vertelt muziek- en cultuurwetenschapper Jurgen van den Hout in een inleidende lezing je meer over geschiedenis van dit werk en zijn maker.

ACTIVITEIT IS VOLGEBOEKT (de concerttickets worden door Het Amsterdams Gemengd Koor op naam van elke deelnemer besteld. Omboeken is niet mogelijk).

PROGRAMMA:

11.00 - 12.00 uur Lezing door Vrije Academie-docent Jurgen van den Hout in de Vrije Academie | Huis Vasari (Herengracht 368)

12.00 - 14.00 uur Eigen tijd, zelf in te vullen

14.00 - ca. 17.00 uur Concert in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam (incl. welkomst- en pauzedrankje & programmaboek)

Sta je ingeschreven voor een activiteit in een zaal op locatie? 

  • Prijs is inclusief lezing, eersterangs kaart voor het concert in het Muziekgebouw aan 't IJ, programmaboek en welkomst- en pauzedrankje;
  • De concerttickets worden tijdens de lezing door de docent uitgedeeld;
  • Wil je in het Muziekgebouw aan 't IJ naast elkaar zitten? Schrijf je dan gezamenlijk in, dan zorgen wij dat de tickets in 1 bestelling naast elkaar worden ingedeeld;
  • Je ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail je bewijs van deelname met informatie over de locatie.


Praktische informatie
Shopping cart icon € 59,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!