Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Andalusië: mix van culturen en religies

Laat u betoveren door de rijke cultuur en schitterende natuur

Voor oogverblindende voorbeelden van islamitische kunst en architectuur hoeft u niet ver te reizen. Het zuiden van Spanje werd zo’n zeven eeuwen lang bestuurd door de Moren. En dat is te zien. In Granada bezoeken we het indrukwekkende Alhambra, waar u in de verschillende zalen perplex zult staan van de minutieuze ornamentiek, en het buitenpaleis Generalife met een van de oudst bestaande Moorse tuinen. De Grote Moskee van Córdoba, later onherstelbaar verbouwd tot kathedraal, staat bekend om de honderden bogen en zuilen die de ruimte een mystieke sfeer geven. En in Sevilla verraden de Giralda-toren en het Sinaasappelbomenhof op welke plek ooit de hoofdmoskee stond. Andalusië toont overal haar Moorse sporen, maar deze zuidgrens van Europa is vooral ook een gebied waar uitwisselingen tussen culturen en religies hebben plaatsgevonden. Ga mee op reis en laat u betoveren door de rijke cultuur en schitterende natuur van deze regio.

PROGRAMMA


dag 1, ma 05-04 Directe lijnvlucht Amsterdam - Málaga. Aansluitend transfer per touringcar naar Granada, waar we tweemaal overnachtingen. 

dag 2, di 06-04 We nemen alle tijd voor het indrukwekkende Alhambra, een iconisch gebouwencomplex waar unieke en uitgebreide architectuur te bewonderen is. Dit middeleeuwse islamitische UNESCO Werelderfgoed bestaat onder meer uit de Nasriden-paleizen, het Alcazaba-fort en het rustgevende groen van de tuinen bij het buitenpaleis Generalife. In de middag een verkenning van de historische wijk Albaicín, met haar karakteristieke kronkelige straatjes, het oudste Arabische badhuis en mooie uitzichten op het Alhambra en de Sierra Nevada.

dag 3, wo 07-04 Vertrek naar Córdoba, met onderweg een stop in Alcalá la Real met het majestueuze Fortaleza de la Mota. Twee overnachtingen in de ‘stad van de drie culturen’. Na aankomst verkendende wandeling door de sfeervolle Joodse wijk la Judería, met o.a. de Synagoge en Casa de Sefarad, maar ook met vele prachtige patio’s. 

dag 4, do 08-04 Gehele dag in Córdoba. We bezoeken het Alcázar van de christelijke vorsten met een aangename tuin. Tevens staat een uitgebreide bezichtiging van de cultuuroverstijgende Mezquita op het programma. Deze Moskee van Córdoba, later gebruikt als kathedraal, staat bekend om de honderden bogen en zuilen die het een mystieke sfeer geven. 

dag 5, vr 09-04 We zetten koers richting Medina Azahara, waar we de resten vinden van een Arabische stad. Aansluitend rijden we naar Sevilla, waar we tweemaal overnachten. We maken een eerste verkennende wandeling in het prachtige openluchtmuseum dat deze stad is. Uitgebreid bezoek aan de imposante kathedraal, gebouwd op de plaats waar ooit de hoofdmoskee van de Almohaden stond en waar tegenwoordig werken van Zurbarán, Murillo en Goya te bewonderen zijn. Ook bezoeken we de aangrenzende Giralda-toren, destijds de hoogste minaret, en de bekende sinaasappelhof. 

dag 6, za 10-04 Volle dag in Sevilla. We bezoeken het Koninklijke Paleis Real Alcázar, een uitstekend voorbeeld van mudéjar-architectuur, met prachtige tuinen waar de Moorse cultuur in volle glorie te aanschouwen is. Onze middagwandeling voert langs Plaza España en door het park María Luisa met o.a. art-deco en neo-mudéjar stijlen. Ook zien we de Torre del Oro, onderdeel van de Moorse stadswallen, de San Luís de los Franceses en de Metropol Parasol, de indrukwekkende houten constructie van architect Jürgen Mayer. 

dag 7, zo 11-04 In de ochtend transfer per touringcar naar de luchthaven voor de directe vlucht Sevilla - Amsterdam. 


REISGEGEVENS


  • 5 t/m 11 april 2021 o.l.v. drs. Robert-Jan Muller
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, entrees, audiosysteem, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Lunches, diners, fooien, verzekeringen, vliegbelasting à € 7,85 p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p. en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 237,-
  • Meer informatie over deze reis vindt u via deze link . Of bel met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1495,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!