Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing De oase van Matisse

Carien Kanters over Henri Matisse.

Rijen in Londen. Amsterdam op zijn kop. Matisse is on tour. Het Stedelijk brengt de grootste overzichtstentoonstelling in zestig jaar. De parkiet en de zeemeermin uit eigen collectie krijgt op De oase van Matisse gezelschap van andere knipsels, schilderijen en van zeldzame glas- en textielwerken. Ziedaar een kunstenaar die tot zijn dood is blijven zoeken naar het minimum om vrolijke zorgeloosheid mee uit te drukken. Ga dat zien. Maar pas nadat u de lezing Carien Kanters hebt bijgewoond. Zij is een groot liefhebber en kenner van Henri Matisse (1869-1954) en vertelt u alles wat u wilt weten over zijn weergaloze werk.

Zorgeloos
Henri Matisse maakte naam als fauvistisch schilder, maar vond zichzelf opnieuw uit met collages van enorme stukken beschilderd papier. De zeggingskracht van deze knipsels zit hem in de grootte, de kleuren en de achteloos lijkende composities. Ze zijn zowel speels als monumentaal en laten niemand onberoerd. Niet voor niets is De parkiet en de zeemeermin een van de publiekslievelingen uit de collectie van het Stedelijk Museum. Dit en de overige werken op De oase vanHoor o Matisse tonen een schilder die ook, of misschien juist, met een schaar de ultieme harmonie tussen kleur en vorm bewerkstelligde.
Meer over De oase van Matisse? Schrijf u ook in voor de Rondleiding De oase van Matisse of de Workshop Schilderen als Matisse.

Bestel het boek zonder verzendkosten

Bestel nu het gelijknamige boek bij de tentoonstelling De oase van MatisseVoor €39,80 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 29,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!