Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Zevendaagse busreis Dresden

Het Florence aan de Elbe o.l.v. Martijn Pieters

Dresden, het Florence aan de Elbe, is een ware architectonische parel in Oost-Duitsland. De prachtige gebouwen in de oude binnenstad en de charmante terrassen langs de Elbe kunnen menig reizigershart bekoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Dresden echter zwaar te lijden gehad; in februari 1945 werd de historische binnenstad bijna volledig verwoest door een bombardement van de geallieerden. In de jaren vijftig van de vorige eeuw begon de wederopbouw en inmiddels is de stad hersteld in haar barokke pracht en praal.

Het verblijf in Dresden wordt afgewisseld met uitstapjes naar omliggende steden als Meissen en Leipzig. Op de eerste en de laatste dag van onze reis worden de busritten onderbroken door uitstapjes in Maagdenburg en Hannover.

Programma

dag 1, ma 09-10 Vroeg vertrek per touringcar vanuit Utrecht naar Dresden. Onderweg maken we een stop in de stad Maagdenburg, eens de residentie van Otto I. Een korte stadswandeling leidt ons langs de Liebfrauenkirche en het Hundertwasserhaus. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Dom. In de vroege avond bereiken we Dresden.

dag 2, di 10-10 Vandaag maken we voor het eerst kennis met de stad en haar geschiedenis, te beginnen bij de Zwinger, een imposant barok paleiscomplex. Rond de binnenplaats staan verschillende paviljoenen, die nu dienstdoen als museum. Hoogtepunt is de Semperbau met de Gemäldegalerie Alte Meister. Dit museum bevat een grote schilderijencollectie, waaronder de beroemde Sixtijnse Madonna van Rafaël. We bezichtigen vandaag ook de beroemde Frauenkirche. Bij de restauratie van de kerk is veel materiaal van de oorspronkelijke kerk uit de achttiende eeuw gebruikt.

dag 3, wo 11-10 In de ochtend rijden we naar het nabijgelegen Meissen, bekend om het beroemde porselein. Op de kenmerkende burchtheuvel vinden we de Albrechtsburcht en de meer dan duizend jaar oude Dom, uitkijkend over de oude binnenstad en de rivier de Elbe. Terug in Dresden bezoeken we het Residenzschloss. In deze voormalige residentie van de keurvorsten en koningen van Saksen bewonderen we de beroemde schatkamer, het Neues Grünes Gewölbe.

dag 4, do 12-10 Dagexcursie naar Leipzig. We maken een uitgebreide stadswandeling om deze veelzijdige stad te leren kennen. Vanaf de markt zien we het zestiende-eeuwse Altes Rathaus, een van de mooiste voorbeelden van renaissancearchitectuur in Europa, en de Alte Waage. Vervolgens lopen we naar de belangrijkste kerken: de Nikolaikirche, het startpunt van de vreedzame revolutie en van de Montagsdemonstrationen die Die Wende van 1989 in gang zetten, en de Thomaskirche, waar de muzikale grootheid Johann Sebastian Bach als organist aan verbonden was. Tijdens onze wandeling ontdekken we ook passages, hofjes en het voormalige beursgebouw, ware architecturale pareltjes. In de middag is er tijd voor het Museum der bildenden Künste met kunst vanaf de vijftiende eeuw tot nu. We zien werken van onder anderen Frans Hals, Caspar David Friedrich, Max Liebermann en Max Klinger.

dag 5, vr 13-10 We maken een boottocht over de Elbe naar het slot Pillnitz, een voormalig keurvorstelijk zomerverblijf. Het paleis is omgeven door een prachtig slotpark met onder meer een Engelse en een Chinese tuin. Na de lunch rit per touringcar terug naar Dresden. Na een bezoekje aan de Brühlsche Terrassen gaan we naar de Galerie Neue Meister, met een collectie negentiende- en twintigste-eeuwse kunst.

dag 6, za 14-10 In de ochtend bezoeken we de middeleeuwse Festung Königstein, spectaculair gelegen boven de oevers van de Elbe. Naast een belangrijke militaire vesting deed de burcht in de loop der jaren ook dienst als toevluchtsoord voor het hof van Dresden en als schatkamer voor de staat. De middag is ter vrije besteding in Dresden zelf.

dag 7, zo 15-10 Op onze weg terug naar Utrecht stoppen we voor de middagpauze in Hannover, een stad die in de middeleeuwen tot bloei kwam, maar vooral bekend werd als de zetel van het Huis Hannover, het Koninklijk Huis van Groot-Brittannië en Ierland in de achttiende en de negentiende eeuw. De stad werd echter in de Tweede Wereldoorlog net als Dresden zwaar verwoest. Na de oorlog wierp de stad zich op als bevorderaar van moderne kunst en architectuur. Het Sprengel-Museum, gelegen aan de oevers van de Maschsee, wordt inmiddels tot een van de belangrijkste centra voor moderne kunst in Duitsland gerekend. U kunt ook kiezen voor een ontspannen wandeling door het Maschpark, een bezoek aan het Nieuwe Raadhuis of het Niedersächsische Landesmuseum. Dit laatste museum bevat onder meer een collectie schilderijen en beeldhouwwerken daterend uit de middeleeuwen tot de vroege twintigste eeuw. In de avond bereiken we Utrecht.

REISGEGEVENS

  • Reisdata: 9 t/m 15 oktober 202: VOLGEBOEKT & GARANT VERTREK
  • Reissom t/m 1 augustus 2023: € 1695,-
  • Reissom vanaf 2 augustus 2023: € 1750,-
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 330,-
  • Inclusief: vervoer per comfortabele touringcar, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, boottocht, entrees, CO2-compensatie
  • Exclusief: lunches en diners, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking
  • Groepsgrootte: De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers, het maximum bedraagt 25.
  • Deze reisinformatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf, kledingvoorschriften, gezondheid, grensdocumenten en valuta vindt u via de link.

Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1695,00
Nodig iemand uit
Deel:
Martijn Pieters

Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!