Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Workshop Experimenteel etsen als Segers

Workshop en rondleiding in Museum het Rembrandthuis.

Hercules Segers behoort tot de meest intrigerende kunstenaars van de Gouden Eeuw. Zijn eigenzinnige schilderijen en prenten, met name landschappen,  werden in zijn eigen tijd zeer hoog gewaardeerd door liefhebbers en kunstenaars. Rembrandt bezat maar liefst acht geschilderde werken van zijn hand. Moderne grafische kunstenaars waaronder de surrealist Max Ernst lieten zich door hem inspireren. In de workshop  leert u de basisbeginselen van het etsen. Daarvoor gaat u aan de slag met een eenvoudige vorm van etsen, de droge naaldtechniek.  U krast een voorstelling in een plaat waarvan u vervolgens net als Hercules Segers,  op verschillende ondergronden en in diverse kleuren, meerdere varianten afdrukt. Na de workshop bekijkt u samen met de workshopdocent de werken van Rembrandt, Segers en de moderne kunstenaars tijdens een rondleiding van ongeveer 1 uur.

Het Rembrandthuis richt zich in de tentoonstelling In de ban van Hercules Segers. Rembrandt en de Modernen op de invloed die Segers heeft uitgeoefend op Rembrandt en kunstenaars uit diens omgeving, en de rol die Segers heeft gespeeld in de ontwikkeling van moderne grafische kunstenaars.

Segers had een uitzonderlijk lef om te experimenteren. Van eenzelfde prent maakte hij meerdere versies: hij drukte op papier en op linnen,  op wit en gekleurd papier, hij drukte af in zwarte, maar ook in kleureninkt. Ook het toeval liet hij een rol spelen: een vlek, of lijnen uit een andere voorstelling die niet was afgemaakt, hij maakte er dankbaar gebruik van. Zijn experimenteerdrift  leverde schilderachtige, surrealistische landschappen op waarin de beschouwer heerlijk kan wegdromen.

In de ban van Hercules Segers. Rembrandt en de Modernen | 7 oktober t/m 8 januari 2017 | Museum het Rembrandthuis

Bestel het boek zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boekIn de ban van Hercules Segers bij de Vrije Academie. Indien u de workshop én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree tot het Rembrandthuis. Gratis met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 45,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Nicolaes Maes in het Mauritshuis

  Vanaf de jaren 1660 ontwikkelde Nicolaes Maes een eigen, elegante stijl. Populair bij klanten in Dordrecht en Amsterdam die zich door hem lieten portretteren. De tentoonstelling in het Mauritshuis is werkelijk het eerste grote overzicht in 400 jaar. Meld u aan voor de bijbehorende lezing van kunsthistoricus Max Put en maak kennis met de veelzijdige Nicolaes Maes. 

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Beet! Vis in beeld

  Beet! Vissen naar verborgen betekenissen | 30 juni 2019 t/m 10 november 2019 | Dordrechts Museum Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Rijksmuseum Amsterdam

  Wij stelden een fijne route voor u samen, zo ziet u in een stevige wandeling van 2 uur zowel de bekende Nederlanders van weleer tot de onbekendere meesters uit verre windstreken aan u voorbij komen. Na afloop weet u feilloos welke afdeling uw hart heeft gestolen. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Lezing Joana Vasconcelos in Kunsthal Rotterdam

  Joana Vasconcelos - I'm Your Mirror | 20 juli t/m 17 november 2019 | Kunsthal Rotterdam   Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.