Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Workshop Experimenteel etsen als Segers

Workshop en rondleiding in Museum het Rembrandthuis.

Hercules Segers behoort tot de meest intrigerende kunstenaars van de Gouden Eeuw. Zijn eigenzinnige schilderijen en prenten, met name landschappen,  werden in zijn eigen tijd zeer hoog gewaardeerd door liefhebbers en kunstenaars. Rembrandt bezat maar liefst acht geschilderde werken van zijn hand. Moderne grafische kunstenaars waaronder de surrealist Max Ernst lieten zich door hem inspireren. In de workshop  leert u de basisbeginselen van het etsen. Daarvoor gaat u aan de slag met een eenvoudige vorm van etsen, de droge naaldtechniek.  U krast een voorstelling in een plaat waarvan u vervolgens net als Hercules Segers,  op verschillende ondergronden en in diverse kleuren, meerdere varianten afdrukt. Na de workshop bekijkt u samen met de workshopdocent de werken van Rembrandt, Segers en de moderne kunstenaars tijdens een rondleiding van ongeveer 1 uur.

Het Rembrandthuis richt zich in de tentoonstelling In de ban van Hercules Segers. Rembrandt en de Modernen op de invloed die Segers heeft uitgeoefend op Rembrandt en kunstenaars uit diens omgeving, en de rol die Segers heeft gespeeld in de ontwikkeling van moderne grafische kunstenaars.

Segers had een uitzonderlijk lef om te experimenteren. Van eenzelfde prent maakte hij meerdere versies: hij drukte op papier en op linnen,  op wit en gekleurd papier, hij drukte af in zwarte, maar ook in kleureninkt. Ook het toeval liet hij een rol spelen: een vlek, of lijnen uit een andere voorstelling die niet was afgemaakt, hij maakte er dankbaar gebruik van. Zijn experimenteerdrift  leverde schilderachtige, surrealistische landschappen op waarin de beschouwer heerlijk kan wegdromen.

In de ban van Hercules Segers. Rembrandt en de Modernen | 7 oktober t/m 8 januari 2017 | Museum het Rembrandthuis

Bestel het boek zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boekIn de ban van Hercules Segers bij de Vrije Academie. Indien u de workshop én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree tot het Rembrandthuis. Gratis met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 45,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Wandeling Amsterdam ARTZUID 2019

  ARTZUID 2019 | 17 mei t/m 15 september 2019 ARTZUID is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Inge Raadgever start de wandeling bij het informatiecentrum ARTZUID. Ga mee!    De Vrije Academie draagt een deel van de entreeprijs af aan ArtZuid. Op deze manier helpt u mee aan het instant houden van dit prachtige initiatief.

  • € 27,50
  Bekijk meer
 • Studiedag De vele gezichten van Iran

  Tijdens de dag is er aandacht voor: de oudheid, de ruïnes van Persepolis, de Turkse taal en de prachtige verhalen van de Shahname, de vlucht van de sjah, het huidige bewind en de groeiende protesten. Cursisten over deze studiedag: De docent ziet kans de aandacht de gehele tijd vast te houden met interessante verhalen.Buitengewoon interessant; veel herkenbaars (ik ben daar geweest) en ook veel aanvullende, nieuwe en herkenbare informatie.De heer Luiten kan beeldend vertellen. Met heel veel kennis en veel humor. Niet één saai moment!De docent is enthousiast, heeft humor en is duidelijk! Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Lezing Monet. De tuinen

  De tentoonstelling richt zich op de periode 1900-1926. In deze periode, die ruim een kwart eeuw beslaat, werkt Monet teruggetrokken op zijn landgoed in Giverny en maakt daar zijn meest beroemde schilderijen van zijn eigen tuinen. Deze tuinen geeft hij op steeds abstractere wijze weer, in de kunstgeschiedenis vaak ten onrechte verklaard door problemen met zijn gezichtsvermogen. De waarheid is dat Monet op het hoogtepunt van zijn carrière nog een indrukwekkende ontwikkeling doormaakt.   Monet. De tuinen | 12 oktober 2019 t/m 2 februari 2020 | Gemeentemuseum Den Haag Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Studiedag Frida Kahlo

  André Breton, brein achter de Franse surrealisten, noemde haar ‘een ware surrealiste’. Zelf zei ze ‘slechts haar eigen realiteit' weer te geven. Frida Kahlo schilderde haar eigen portret, vormde haar eigen werkelijkheid en creëerde haar eigen stijl. Docent Karin Haanappel besteedt een dag aan het leven, werk en de nalatenschap van deze radicale selfmade woman.  Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.