Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Wandelreeks Zwolle, Deventer, Zutphen

De geschiedenis van drie Hanzesteden

2023 is het Hanzejaar! Daarom bieden wij een gloednieuwe wandelreeks aan in de mooiste Hanzesteden van Oost-Nederland: Zwolle, Deventer en Zutphen! Elke week staat er een andere bijzondere stad op het programma, met haar eigen geschiedenis en architectuur.

De reeks gaat van start in Zwolle, de stad van revolutionaire denkers en vrije geesten. Van de zelfbewuste Zwollenaren die de bisschop van Utrecht uit de brand hielpen bij de legendarische slag bij de Ane, de patriot Joan van der Capellen die de Amerikaanse vrijheidsstrijders inspireerde, en de levenslustige Herman Brood: al deze boeiende personen en verhalen komen aan bod. Natuurlijk worden de highlights als de Sassenpoort, de Grote Kerken de Peperbus niet overgeslagen.

Deventer is de tweede bestemming van deze reeks. Deventer is vooral bekend vanwege de Brink, epicentrum van de internationale Hanzehandel. Op diezelfde Brink verbrandde Geert Groote zijn boeken over zwarte kunst en werd hij de grondlegger van de Moderne Devotie, een beweging die zich via de handelswegen van de Hanze over de rest van Europa verspreidde. Tijdens de wandeling zullen we de sporen zien van de Moderne Devotie, die de voedingsbodem vormde voor het Humanisme en het intellectuele klimaat in Nederland.

Als laatste is Zutphen aan de beurt! In Zutphen staat het verhaal van de dynastie van de hertogen van Gelre centraal, in de middeleeuwen een bloeiend rijk en gerespecteerd hof in Europa. Torenstad Zutphen is met zijn imposante Walburgiskerk en voor Europese begrippen unieke Librije, waar de boeken aan de ketting liggen en de tijd stil heeft lijken te staan, een pracht van een stad.

Kortom: geen gebrek aan historische verdieping tijdens deze nieuwe wandelreeks, dit voorjaar met Vrije Academie docent Reinier de Wit. 

  • Een serie van 3 wandelingen die elk 2 uur duren.
  • Je ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail jouw bewijs van deelname met informatie over het verzamelpunt.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 75,00
Nodig iemand uit
Deel:
Reinier de Wit

Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!