Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Wandeling Historische binnenstad - avond

Flaneren door Amersfoort, Utrecht of Amsterdam met Norman Vervat

Als de schemering valt verandert de stad: tijdens de wandeling ontdekt u de binnenstad van Amersfoort, Amsterdam of Utrecht. Vrije Academie docent en kunsthistoricus Norman Vervat neemt u mee door de schilderachtige binnenstad langs bekende en minder bekende plekken van de stad. Geniet van de lange zomeravonden samen met de Vrije Academie!

Amsterdam - 18 augustus, 6 oktober en 19 oktober:

De wandeling door Amsterdam begint bij de vijftiende-eeuwse Schreierstoren aan de Geldersekade. Deze verdedigingstoren, de enige verdedigingstoren die in Amsterdam bewaard is gebleven, maakte vroeger deel uit van de stadsmuur. Daarna gaat u via de oudste grachten van de stad naar het hart van onze hoofdstad: de Dam. Wandel mee en ontdek voor de schemering valt dit mooie stukje stad!

Amersfoort - 8 juli, 23 augustus, 28 september en 27 oktober:

Het middeleeuwse karakter van de binnenstad van Amersfoort is verrassend goed bewaard gebleven. De stadsmuren zijn, op een paar restanten na, afgebroken, maar de grachten en enkele stadspoorten zijn er nog steeds. Tijdens de wandeling, die begint bij de Onze Lieve Vrouwetoren, kom u onder andere langs de Koppelpoort en de Kamper Binnenpoort. Dwalend door de stad zal u veel middeleeuwse –of zeer middeleeuws gereconstrueerde- gevels tegenkomen. De mooiste zijn wellicht ‘Onder de Linden’ en het kapelhuis van de OLV kerk met zogenaamde nissentopgevels. Schrijf u nu in en ontdek, via steegjes en straatjes, de oudste stukjes van de schilderachtige binnenstad van Amersfoort.

Utrecht - 12 juli, 26 augustus, 20 september en 14 oktober:

Wist u dat Utrecht in de Middeleeuwen de belangrijkste stad van noordelijk Nederland was? De bisschop van Utrecht was niet alleen geestelijk leider van het grote bisdom, maar ook wereldlijk heerser: als heer van het Sticht wedijverde hij met de graven van Holland en Gelre. De hoge status van bisschop, bisdom en stad komt duidelijk naar voren in het bekendste symbool van Utrecht: de veertiende-eeuwse Domtoren. Dat er nog steeds restanten van het eens zo machtige Utrecht te bewonderen zijn in de stad ontdekt u tijdens deze sfeervolle avondwandeling!

Praktische informatie
Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Norman Vervat
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amersfoort
donderdag 27 oktober 2022
20:00 tot 22:00
Norman Vervat
Amsterdam
donderdag 06 oktober 2022
20:00 tot 22:00
Norman Vervat
Amsterdam
woensdag 19 oktober 2022
20:00 tot 22:00
Norman Vervat

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!