Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Vijfdaagse vliegreis naar Wenen

Vijfdaagse vliegreis naar Wenen o.l.v. drs. Robert-Jan Muller.

Eind negentiende eeuw wordt de Wiener Secession opgericht, een vereniging van Weense kunstenaars die zich afscheidt van de gevestigde kunststromingen. Het resulteert in een plaatselijke maar zeer invloedrijke vorm van Jugendstil met Gustav Klimt als belangrijkste vertegenwoordiger. Tijdens deze reis zult u kennismaken met toonaangevende kunstenaars uit deze periode en met de grote invloeden die de Weense kunstenaars, architecten en vormgevers van de Wiener Secession en Wiener Werkstätte hadden op de kunst en vormgeving van hun tijd.

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen) 

dag 1, ma 09-08 Directe lijnvlucht naar Wenen. Na aankomst in het hotel beginnen we het programma met een verkennende wandeling over de Ring. Hier maken we kennis met de grootse architectuur van onder meer het Burgtheater, het parlement en de Hofburg. Met het Looshaus aan het Michaelerplatz schiep architect Adolf Loos in 1910 een ’huis zonder wenkbrauwen’, zo genoemd vanwege de afwezigheid van ornamenten. In het gezellige oude centrum lopen we over de Graben met de bizarre Pestzuil en zien we de gotische Stephansdom, de barokke Peterskirche en de American Bar uit 1908 van Adolf Loos.

dag 2, di 10-08 Vandaag bezoeken we Schloss Belvedere waar we de belangrijke collectie van vroeg twintigste-eeuwse schilderkunst bekijken. Behalve topstukken van Gustav Klimt met onder meer de beroemde Kus vinden we er werken van de expressionisten Egon Schiele, Richard Gerstl en Oskar Kokoschka. In de middag staan de hoogtepunten van de Weense Jugendstil-architectuur op het programma. In het Secessionsgebouw van Joseph Olbrich met zijn gouden koepel bevindt zich het beroemde Beethovenfries van Gustav Klimt uit 1902. We wandelen vervolgens langs de markante gebouwen van Otto Wagner, waaronder het Majolikahaus en de Wagner-paviljoenen.

dag 3, wo 11-08 De ochtend is gewijd aan het imposante Kunsthistorisches Museum. We bezoeken uitgebreid de Gemäldegalerie met meesterwerken uit de Habsburgse kunstverzameling van onder meer Velázquez, Rubens en Titiaan. Een speciale zaal is gewijd aan de schilderijen van Pieter Breughel, ’s werelds grootste verzameling van deze zestiende-eeuwse meester. In de gerenoveerde Kunstkammer staat het wereldberoemde gouden zoutvat van Benvenuto Cellini. Bijzonder is ook het overweldigende trappenhuis, gedeeltelijk beschilderd door Klimt in een stijl die de aanzet vormde tot de schilderkunst van de Weense Secession. U kunt lunchen in het museum-restaurant onder de grote koepel. 

‘s Middag bezoeken we in het aangename MuseumsQuartier het Leopold Museum met het meest complete overzicht van schilderijen en tekeningen van Egon Schiele ter wereld. Tevens zien we daar werk van Klimt en Kolo Moser alsook meubelkunst van de Wiener Werkstätte van onder meer Josef Hofmann.

dag 4, do 12-08 Het Museum voor Toegepaste Kunst (MAK) toont een groot overzicht van meubels en ontwerpen van de Wiener Werkstätte en architectuur van Otto Wagner en Adolf Loos . Een tijdelijke tentoonstelling besteedt aandacht aan het aandeel van vrouwelijke ontwerpers binnen de Wiener Werkstätte, die zich specialiseerden op terreinen als grafisch ontwerp, textiel- en modeontwerp en keramiek. Vervolgens bekijken we de naburige Österreichische Postsparkasse, de indrukwekkende late Jugendstilcreatie uit 1907 van Otto Wagner. ’s Middags maken we een uitstapje naar de Kirche am Steinhof, de in 1907 door Wagner ontworpen kerk op de heuvel van de gelijknamige psychiatrische kliniek. Naast het Secessionsgebouw is deze kerk één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Jugendstil in Wenen.

dag 5, vr 13-08 Op deze laatste Weense ochtend bezoeken we het Hofmobielendepot met een collectie van soms bizarre meubels en decoratieve kunstnijverheid uit de paleizen van de Habsburgers. We zien hier hoe de drie leidende architecten uit het Weens Modernisme – Otto Wagner, Adolf Loos en Josef Hoffmann – elk hun eigen kijk op binnenhuisarchitectuur en meubeldesign hadden. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

REISGEGEVENS

  • Reisdata: 9 t/m 13 augustus 2021 (NB Op verzoek te boeken als treinreis)
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, 72-uur geldende ov-kaart, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Lunches, diners, fooien, verzekeringen, vliegbelasting à € 7,85 p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p. en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 205,-
  • De reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers; het maximum bedraagt 25.
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie?

Meer informatie over deze reis vindt u via deze link

Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1250,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Wenen
maandag 09 augustus 2021 t/m vrijdag 13 augustus 2021
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!