Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Rusland

Van Peter de Grote tot Pussy Riot

Wilt u weten waarom de Russen hun leider aanbidden, hun iconen kussen en weer T-shirts met het portret van Stalin erop dragen? Bent u nieuwsgierig naar de achtergrond van de boeken van Dostojevski en Gogol, of de kunst van Malevich? Of wilt u meer weten over de Oekraïense separatisten en de oligarchen in het Kremlin? Schrijft u zich dan in voor deze actuele studiedag over Rusland.

Docent Hans Luiten loodst u met veel kennis van zaken door de Russische geschiedenis van de middeleeuwen tot nu, van Ivan de Verschrikkelijke tot het proces tegen Pussy Riot. Het is een verhaal vol intriges, koloniale veroveringen en harde machtspolitiek. Maar ook een verhaal over Repin, Tsjaikovski en Tolstoj, over Catharina, Lenin en Poetin. In één dag leert u het grote land aan de oostgrens van Europa veel beter kennen, zodat u bijvoorbeeld begrijpt wat zowel de aanbidders als de tegenstrevers van Poetin drijft en waarom de relatie tussen Rusland en het Westen zo ingewikkeld blijft.


Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

Praktische informatie

Shopping cart icon € 54,00
Hans Luiten
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
vrijdag 05 juli 2019
10:30 tot 16:15
Hans Luiten
Amsterdam
zondag 28 juli 2019
10:30 tot 16:15
Hans Luiten

Uitgelicht

 • Korte reeks Vrouwelijke filosofen

  De filosofie wordt nog vaak gezien als het domein van ernstige heren. Deze reeks schetst een heel ander beeld. In onze tijd staat het gedachtegoed van denkers als Simone de Beauvoir en Hannah Arendt blijvend in de belangstelling, het werk van hedendaagse filosofen als Martha Nussbaum, Stine Jensen en Joke Hermsen wordt gretig bestudeerd. Niet alleen nu, al in de Griekse oudheid waren vrouwelijke filosofen actief. Neem Aspasia van Milete, over wie men zei: 'Wie vragen stelt over Aspasia, stelt vragen over de helft van de mensheid.' En in China werd Ban-Zhao, die leefde in de eerste eeuw na Christus, al in haar eigen tijd gezien als een groot historicus. 

  • € 98,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Rijksmuseum Amsterdam

  Wij stelden een fijne route voor u samen, zo ziet u in een stevige wandeling van 2 uur zowel de bekende Nederlanders van weleer tot de onbekendere meesters uit verre windstreken aan u voorbij komen. Na afloop weet u feilloos welke afdeling uw hart heeft gestolen. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Colleges Christendom in woord en beeld

  • € 247,00
  €15,- Korting
 • Studiedag Canon van de Nederlandse geschiedenis

  In 1996 legde het Historisch Nieuwsblad de leden van de Tweede Kamer een eenvoudig historisch proefwerk voor. Het gemiddelde resultaat was een dikke onvoldoende. De opschudding die dat veroorzaakte, heeft geleid tot een nieuwe opzet van het geschiedenisonderwijs, tot het vormen van de historische canon. Wij brengen u in één studiedag een overzicht van de Nederlandse Geschiedenis. Daarna weet u precies welke historische figuren en gebeurtenissen u moet kennen en waarom. Tijdens deze studiedag bespreken we waar de historische canon vandaan komt, en welke politieke en didactische beslissingen eraan ten grondslag liggen. Daarna behandelen we de canon uitgebreid: welke personen en jaartallen zou u moeten kennen en waarom. Tenslotte bekijken we wat de Nederlandse geschiedenis eigenlijk typisch Nederlands maakt. Dat doen we door onze geschiedenis met die van andere landen te vergelijken. Zo stellen we vast in hoeverre de Nederlandse identiteit besloten ligt in de canon van de Nederlandse geschiedenis Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 69,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.