
Blijf benieuwd!
Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
'Waar nieuw en oud raken'
Zoals Dudok met Hilversum is verbonden, en Cuypers met de Katholieke Kerk, zo is er een Nederlandse architect die momenteel naam maakt met uitbreidingen en renovaties van Nederlandse musea. Zonder het te weten bent u waarschijnlijk bekend met zijn werk. Hubert-Jan Henket (Heerlen, 1940) is de man achter het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden, het Museumkwartier in Den Bosch, de uitbreiding van Museum Boijmans Van Beuningen en talloze andere museumtransformaties. In zijn onlangs verschenen boek Waar nieuw en oud raken houdt Henket een vurig pleidooi voor een continue ontmoeting tussen oud en nieuw. Duurzaamheid, hergebruik en de houdbaarheid van de moderniteit in de architectuur zijn daarbij de sleutelbegrippen. Hoogste tijd om stil de staan bij de man die verantwoordelijk is voor zoveel veranderingen in het museumlandschap. Architectuurdocent Oene Dijk vertelt u over Henkets inspiraties, zoektocht en visie. Kortom, een geweldig interessante studiedag voor wie op de hoogte wil blijven van hedendaagse architectuur. En het mooie is, dat u alle gebouwen die gedurende deze dag worden besproken eenvoudig zelf kunt gaan bekijken. Er is een boek beschikbaar bij deze studiedag; Waar nieuw en oud raken van uitgeverij Lecturis. Deze kunt u in de webshop bestellen.
Hubert-Jan Henket (Heerlen, 1940) is de man achter het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden, het Museumkwartier in Den Bosch, de uitbreiding van Museum Boijmans Van Beuningen en talloze andere museumtransformaties. In zijn onlangs verschenen boek Waar nieuw en oud raken houdt Henket een vurig pleidooi voor een continue ontmoeting tussen oud en nieuw. Duurzaamheid, hergebruik en de houdbaarheid van de moderniteit in de architectuur zijn daarbij de sleutelbegrippen.
Hoogste tijd om stil de staan bij de man die verantwoordelijk is voor zoveel veranderingen in het museumlandschap. Architectuurdocent Oene Dijk vertelt u over Henkets inspiraties, zoektocht en visie. Kortom, een geweldig interessante studiedag voor wie op de hoogte wil blijven van hedendaagse architectuur. En het mooie is, dat u alle gebouwen die gedurende deze dag worden besproken eenvoudig zelf kunt gaan bekijken.
De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.
Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.
We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.