Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Chinese architectuur

Van Shang-dynastie tot hip traditionalisme

China, land van tradities. Duizenden jaren worden in dezelfde stijl huizen en steden gebouwd. Langzaam, heel langzaam zijn vreemde invloeden te zien. De komst van het boeddhisme brengt de bouw van tempels en pagoden met zich mee. Westerse contacten leiden tot rococo-paviljoens in de keizerlijke tuinen en indrukwekkende art-deco-architectuur in Shanghai.

Door het economische wonder van de jaren 1980 krijgen internationale architecten als Norman Foster, Zaha Hadid en Rem Koolhaas de kans om in China spectaculaire gebouwen te realiseren. De Olympische spelen in Beijing van 2008, met onder andere het 'vogelneststadion' van Herzog en De Meuron, markeren het hoogtepunt van deze ontwikkeling. Want inmiddels is er een generatie Chinese architecten opgestaan die zich veel meer richt op kleinschaligheid, duurzaamheid en traditie.

Tijdens deze studiedag ziet u hoe zij het China van de toekomst vormgeven, maar ook hoe er tijdens de Shang-dynastie (ca. 1600-1046 v. Chr.) werd gebouwd. Kunsthistoricus Max Put wandelt rustig in één dag door 3500 jaar Chinese architectuurgeschiedenis. Gaat u mee?


Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

Praktische informatie

Shopping cart icon € 54,00
Max Put
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
woensdag 17 juli 2019
10:30 tot 16:15
Max Put

Uitgelicht

 • Wandeling Amsterdam ARTZUID 2019

  ARTZUID 2019 | 17 mei t/m 15 september 2019 ARTZUID is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Inge Raadgever start de wandeling bij het informatiecentrum ARTZUID. Ga mee!    De Vrije Academie draagt een deel van de entreeprijs af aan ArtZuid. Op deze manier helpt u mee aan het instant houden van dit prachtige initiatief.

  • € 27,50
  Bekijk meer
 • Studiedag art nouveau in Nederland

  Affiches van Jan Toorop, kalenderbladen van Anna Sipkema, metaalwerk van Jan Eisenloeffel, meubels van Johan Thorn Prikker en interieurs van Karel de Bazel en Hendrik Petrus Berlage: het is een greep uit de rijke collectie art nouveau die u te zien krijgt. Een mooi afgerond verhaal over Nederlandse art nouveau. Aarzel niet met inschrijven voor deze studiedag door Max Put.   Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Stadswandeling Naarden

  Uiteraard wordt ook het stadje zelf bezocht waarbij we onze weg vinden door de Middeleeuwse straten. Daarbij zult u regelmatig omhoog moeten kijken naar de prachtige gevelpartijen die uit verschillende eeuwen stammen. Ook het oude stadhuis (het Spaanse Huis) staat er nog. Binnen de muren van dit huis heeft zich het grootste drama uit de geschiedenis van Naarden afgespeeld. In 1572 werd namelijk een groot deel van de bevolking uitgemoord door de Spanjaarden. Een gevelsteen herinnert aan deze zwarte dag. Het absolute hoogtepunt van de stad is het stadhuis aan de Marktstraat; een zuiver voorbeeld van de Hollandse Renaissancestijl. Na de wandeling zult u begrijpen waarom Naarden de “Parel van het Gooi” genoemd wordt.

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Studiedag Architectuur van the American Dream

  Misschien komt u Rem Koolhaas of Ben van Berkel vandaag ook nog tegen; voor architecten met grote dromen is Amerika nog steeds het beloofde land. Meld u aan voor deze inspirerende ‘openhuizendag’.Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out.  Krijg u geen genoeg van moderne architectuur? Kijkt u hier voor informatie over de collegereeks Meesters van het modernisme.

  • € 69,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.