Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Bouwen in de woestijn

Max Put over hypermoderne architectuur.

Het is slechts 25 jaar geleden dat er alleen zand was in het gebied waar nu hypermoderne gebouwen uit de grond worden gestampt. De afgelopen 15 jaar werd een record aantal van 190 ‘skyscrapers’ gebouwd. In Dubai verrees het allerhoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa met een hoogte van 829,84 meter. Eind 2017 opende het Louvre zijn filiaal in Abu Dhabi met opvallende architectuur van Jean Nouvel. Ook zijn er verregaande plannen voor een filiaal van het Guggenheimmuseum door Frank Gehry. Genoeg input voor een studiedag over de nieuwste architectuur en de rivaliteit met andere opkomende gebieden als China waar men plannen smeedt voor een hoger gebouw. Max Put gaat u voor in de hedendaagse bouwkunst in de woestijn. Incl. digitale hand-out

Excl. koffie, thee & lunch

Praktische informatie

Shopping cart icon € 54,00
Max Put
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
maandag 08 juli 2019
10:30 tot 16:15
Max Put

Uitgelicht

 • Rondleiding Wonen in de Amsterdamse School

  Amsterdamse Schoolvormgeving is er in twee varianten: de meer expressieve, met uitbundige vormen, diepe, contrasterende kleuren en sterke contourlijnen, en de strakkere, meer geometrische stijl, beïnvloed door het tijdschrift Wendingen, de spreekbuis van de Amsterdamse School. Niet alleen architecten als Michel de Klerk, beeldhouwers als Hildo Krop en meubelontwerpers als Harry Dreesen en Louis Deen werkten in die stijl, ook bedrijven als Metz & Co lieten zich door de Amsterdamse School inspireren. De verspreiding van de stijl is daardoor veel groter geweest dan men aanvankelijk zou verwachten – niet alleen in heel Nederland, maar zelfs in Nederlands-Indië was de invloed zichtbaar Wonen in de Amsterdamse School. Ontwerpen voor het interieur 1910-1930 | 9 april – 28 augustus | Stedelijk Museum Amsterdam Bij deze tentoonstelling worden ook lezingen aangeboden en verschillende thematische wandelingen in Amsterdam. Klik hier voor het volledige Amsterdamse School-programma.  Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu ook de gelijknamige catalogus Wonen in de Amsterdamse School bij de Vrije Academie. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree tot museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • NRC Korte collegereeks Iran

  • € 175,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding De Sint-Jan in Gouda

  Wanneer het zonlicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen valt, is direct duidelijk wat de Sint-Jan in Gouda zo bijzonder maakt. Nergens ter wereld is een kerk waarin zoveel zestiende-eeuws gebrandschilderd glas bewaard is gebleven. De ‘Goudse Glazen’ vormen een hoogtepunt in de Europese glasschilderkunst. Laat je verrassen door de prachtige kleuren en het levendige spel van licht die deze langste kerk van Nederland een verstilde sfeer geven.    Grootste Museum van Nederland | De mooiste kerken van Nederland, samen één museum | Vanaf 6 juli 2017 NB, de entree tot de Sint-Jan bedraagt €6,-. Excl. entree tot de Sint-Jan.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Art nouveau en art deco in Amsterdam

  De bekendste architect die in Amsterdam in de art nouveaustijl bouwde is Gerrit van Arkel, die wel 80 panden heeft ontworpen. Typerend zijn het gebruik van asymmetrie, loggia's, balkonnetjes, tegeltableaus, torentjes en rondingen. Tijdens de wandeling bekijkt u samen met Oene Dijk bekende en onbekende panden.Tevens komt aan bod hoe de art nouveau zich onderscheidt van de historische bouwstijlen en de Art Deco. U zult Amsterdam voortaan met andere ogen bekijken!

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.